Saját KB bal
Saját KB jobb
Hódít a Dog Food Truck az amerikai városokban

Őrült vagy őrületes? Hódít a Dog Food Truck az amerikai városokban

Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendenek a food truck-ok, azaz a büfés kocsik, amelyek változó helyeken, vagy épp erre a célra kijelölt food truck udvarokban várják az éhes vásárlókat az utcai ételek sokaságával. Hamburger, churros, quesadilla vagy hot-dog? Esetleg leves vagy pörkölt? Budapesten biztosan van egy olyan büfékocsi, ahol a legjobban készítik! Az amerikai nagyvárosok, a food truck-ok hazái, azonban egy lépéssel előbbre járnak: már nemcsak kétlábúaknak, de úton lévő kedvenceiknek is kínálnak finomságokat.

Bár tény, hogy itthon pár éve robbant be a food truck forradalom, a pesti utcákon alkalmanként feltűnő, de magas minőségű utcai ételeket áruló, dizájnos kialakítású büfékocsik képében, maga a koncepció évszázados gyökerekkel rendelkezik. Körülbelül 400 évvel ezelőtt az utcai levesesek és az ételeiket kocsikon toló ételárusok portékája már hatalmas népszerűségnek örvendett a nagyvárosokban, ahol a kisebb lakásokban élőknek sokszor nem volt konyhájuk, így az utcán kellett megoldaniuk az étkezést.

Hódít a Dog Food Truck az amerikai városokbanAz Amerikai Egyesült Államokban aztán a népességnövekedéssel és a városi életmód kialakulásával nem veszett ki ez a szokás, és bár a lakások többségéből ma már nem hiányzik a konyha, az utcán vásárolt és elfogyasztott gyorsételek hagyománya megmaradt. Séta közben venni egy szendvicset, vagy ebédszünetben hot-dogot majszolni az utcán teljesen bevett szokás, épp ezért az utcai büfék is virágoznak. A műfajon belül a food truck annyiban különbözik, hogy nem állandó helyen, hanem minden nap más helyszínen telepednek le, és az éhes rajongók a közösségi médiában követhetik a kedvenc büféik mozgását. A food truck-ok a saját specialitásukat árulják, amelyet híresen jól készítenek, ezért nem ritka a több órás sorbanállás sem!

Természetesen az ebeknek sem kell egyféle nasival beérniük! A kutyafagyitól a csirkefalatokig, a kekszektől a gabonamentes vagy bio specialitásokig nagyon széles a választék várja a városi kutyákat, így nekik sem kell kimaradniuk a finomságokból.

Mit gondoltok, szerintetek jó ötlet, hogy a kutyák séta közben is nassolhatnak vagy ez is csak hozzájárul ahhoz, hogy egyre több elhízott kutya él az Egyesült Államokban? Ti szerettek food truckozni? Ha lenne itthon kutyás büfé, rendszeresen sétálnátok felé?

 

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és indexkép: The Bark; Kép: Winnie Lou – The Canine Company (newshubz.com)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...