Zománc Bisztrócska

Veszprém megye - Vászoly  |  Éttermek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 8245 Vászoly, Vazul utca 8.
Telefon: +36 30 787 3968
E-mail: [email protected]
Facebook

http://zomancbisztrocska.hu/  

Nyitvatartás

2017.03.30.-2017.05.31.
- csütörtöktől-vasárnapig 12-22
2017.06.01.-2017.09.30.
- hétfőtől-vasárnapig 12-22
2017.10.01-2017.12.31.
- csütörtöktől-vasárnapig 12-22

 

Az egykori kocsma helyén kialakított új vendéglő azokat célozza meg, akik profin elkészített, házias ételeket szeretnének enni a nagyi piros lábosából. Jónás György és Szőke Zsolt új helyének neve – “bisztrócska” – jól belövi a konyha irányát. Nincsenek felesleges körök, csak becsületesen, jó helyi alapanyagokból elkészített, egyszerű ételek.

Vászoly eddig maximum a sajtja miatt került fel a gasztrotérképekre, de most a Zománc nevű bisztrócska az egekbe lökheti a népszerűségét. Ha valaki nem fine diningot, hanem nagyon profi, házias ételeket szeretne a nagyi piros lábasában, annak találtunk egy pazar helyet.

El tudsz képzelni annál idillibbet, mint hogy ülsz az egykori kocsmában, amelyből egy kicsinosított bisztrócskát hoztak létre a Balaton-felvidék egy apró falujában, és a teraszról nézed, ahogy érkezik a tihanyi busz, kiszállnak a suliból hazatartó gyerekek, sőt páran beugranak a Zománcba anyuval, hogy elmeséljék, fürödtek végre a Balatonban? Elég nehezen.

Pedig Jónás György és Szőke Zsolt megoldották az elsőre megoldhatatlannak tűnő egyenletet. A Balatonudvaritól nem messze fekvő Vászoly kvázi központjában átalakítottak egy erősen lerobbant állapotú kocsmát a nyugalom és a nagyifőztje kaliberű ételek otthonává.

A magyarnak meg magyar alapanyag menjen, ezen a helyen senki sem fog patikamérlegen kimért, űrbéli technológiával elkészített ételt enni. "Nem akarok neked doveri nyelvhalat adni" - mondja Jónás, aki szerint egy isteni krumplileves vagy sólet is eléri a hatást. Az étlap nem lesz unalmas 6-8 naponta változik, erről Tóth Attila séf gondoskodik. Ő csak a nyitás segítésére akart idejönni, de annyira itt ragadt, hogy már Vászolyra költözött.

Az enteriőr szintén csodás: a falakon digitalizált, archív vászolyi életképek, odakint egy Csepel varrógép, amiben még benne van egy ismerős (azóta elhunyt) nagyijának utolsó varrómunkája, egy zoknidarab, és persze mindenhol a Bonyhádról beszerzett zománcedények. Érdemes az olyan apróságokat is észrevenni, mint a benti pult mögötti falba vájt üvegablak, amin keresztül még a konyhába is betekinthetnek az örök kételkedők.

Szöveg forrása: WeLoveBalaton.hu

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Sophie Szépségszalon és Kutyakozmetika

Sophie Szépségszalon és Kutyakozmetika

Szveti Kutyakozmetika

Szveti Kutyakozmetika

Sunrise Beach Budapest

Sunrise Beach Budapest

Facebistro

Facebistro