Saját KB bal
Saját KB jobb

Elvis Presley az állatok társaságában érezte csak otthon magát

Nemcsak a rock & roll királyának, hanem a dzsungel királyának is nevezhetjük, ahogy ő is hívta magát egyik dalában. A zenész ikon rengeteg állattal vette körül magát, sőt, minden nőnek, aki igazán sokat jelentett az életében, ajándékozott egy kutyát. Ismerjük meg Elvis Presley szeretett állatait. 

A világsztár már gyerekkorában függött az állatoktól – és nem csak az általunk megszokottaktól. Két éves korában élete akkori legnagyobb tragédiája az volt, hogy meghalt szeretett kakasa. Kiskorában számos kiskutyára vigyázott, fiatal felnőttként pedig már maga is tartott kutyákat – még a háború alatt is, amikor Németországban állomásozott.

Jellemző volt rá, hogy azoknak a hölgyeknek, akik igazán közel álltak hozzá, egy-egy kutyát ajándékozott. Édesanyjának, Gladys-nek adott egy kölyköt: Sweet Pea-t, korábbi barátnőjének, Anita Wood-nak egy uszkárt, későbbi feleségének, Priscilla Presley-nek pedig egy Honey nevű uszkárt. Legutolsó barátnőjét, Linda Thomsont is meglepte egy maltese kutyával, akit Foxhugh-nak neveztek el.

1957-ben vásárolta Graceland-i birtokát, ami közel 80,000 négyzetméter volt. Nem véletlenül: Elvis ugyanis teljesen körülvette magát a legkülönlegesebb állatokkal: tartott lovakat, csacsikat, pávát, csirkét, kecskét, pulykát, malacot, uszkárokat, egy pireneusi hegyi kutyát, Muffin-t, sőt, még egy majma is volt. Amikor beköltözött a farmra, elindult az országban a cadillac-jével, és megtöltötte a csomagtartót libákkal – ők voltak a természetes fűnyírói. Imádott lovagolni is.

Bár a macskákért nem volt oda, de rendszeresen adott átmeneti otthont cicáknak a birtokán, amíg gazdára találtak. Egyetlen saját macskája volt, Wendell.

Az egyetlen kritikát majma miatt kapta. Scatter Elvis egyik kedvence volt, de sem családja, sem az alkalmazottak nem szerették. Elvis imádta ölében hordozni, ember ruhákba öltöztetni, de Scatter igencsak neveletlen volt. Egyszer elszökött a sztártól, és lerombolta az egyik producer irodáját. Sőt, állítólag még whiskey-t is ivott néha, egyesek ezt tartják halála okának, de még többen állítják azt, hogy egy alkalmazott mérgezte meg, amiért a majom megharapta. Mindenesetre Elvis a neveletlensége ellenére is nagyon kötődött hozzá.

Kedvenc kutyái sokan voltak: többek között Champagne, a német juhászkutya, Sherlock, a basset hound, Brutus és Snoopy, a német dogok és Get Low, a csau csau. Ő volt az énekes legutolsó kutyája, ő túlélte gazdáját.

Ők is példás gazdik:

Alain Delon kutyái mellett szerezne nyugodni

Robin Williams is imádta a kutyákat

Bob Dylan vonzereje a póráz végén is megmutatkozik

(kutyabarát.hu)

Forrás: pinterest, wikipedia, neatorama.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...