12 egészen hétköznapi trükk, amivel kutya mellett is rendben tarthatod az otthonod

Aki évek óta kutyázik, az tudja: az otthon nem mindig marad nyom nélkül, ha az ebről van szó. Akár kényszerből, akár puszta kreativitásból, bizonyos gazdik gyorsan rájönnek, hogy hogyan lehet meghekkelni a hétköznapokat, hogy minden sokkal könnyebb és kényelmesebb legyen. Ugyanis nem mindig a legdrágább vagy a legbonyolultabb a legjobb megoldás. 

1. A titkos gumikesztyű hadművelet

Ki ne hallott volna már a piacon kapható, kanapé szőrtelenítő masinákról, kesztyűkről? Sokan nem tudják, hogy a gumikesztyű csodákra képes: lényegében úgy vonzza a kutyaszőrt, akár a mágnes. Csak vegyük fel és fussunk vele végig a bútorokon: varázslatnak leszünk tanúi.

2. Kanapétakaró

A legtöbb kanapé cserélhető huzatú, így tarthatunk otthon egy kutyás és egy kutyamentes huzatot. Ha nem szeretnénk vesződni az áthúzással, csak takarjuk le egy pléddel, ha kedvencünk rajta pihen. Ha vendégek jönnek, gyorsan lekaphatjuk róla a szőrrel és a szaggal együtt.

3. A papírtörlő is jó szőr ellen

Furcsa módon ez is működőképes trükk: egy pár papírtörlőt fogjunk össze, és simítsuk végig a különböző anyagokon (kanapé, szőnyeg, stb).

4. Szódabikarbóna a pisifoltra

Mindenkivel előfordul, hogy még megbízható kedvence is becsurizik valamiért, de kölyökkorban különösen gyakori, amíg az új családtag megtanulja a szobatisztaság szabályait. A pisi gyorsan foltot hagy és szaga is van. Ha baleset történt, szórjunk egy kis szódabikarbónát a foltra, hagyjuk így körülbelül 20 percre, majd porszívózzuk ki. Jó esetben a foltot és a szagot is eltünteti.

5. Ablaklehúzó gumi a szőnyegen

A szőnyeg különösen ki van téve a tömeges szőr támadásnak. Dörzsöljük végig egy gumis ablak lehúzóval, ez a módszer is rengeteg szőrt fog felhozni a szőnyeg mélyéből, amit a porszívó el sem ér.

6. Fedjük el a bútor karcolásait dióval

Van néhány karcolás a fából készült bútorokon? A durvákkal nem tudunk mit tenni, ha a blöki megette az asztal fél lábát, de a kisebbeket elfedhetjük, ha bedörzsöljük egy kis dióval. A dióban levő természetes olajok belerakódnak a fába, így ez egy egyszerű módja annak, hogy segítsünk a kis karcolások eltakarásában.

7. Mágikus szivacs a nyál foltok ellen

Mindenki, akinek sokat nyáladzó fajtájú kutyája van, ismeri a mindenhova odaszáradt nyálcsíkok problémáját. A piacon nem túl drágán kapható úgynevezett mágikus szivacs, másnéven koszradír, ami könnyedén eltünteti a nyál foltokat, de nem karcol össze semmilyen felületet, mint más dörzsi szivacsok.

8. Készíts otthon „csináld magad” szőnyeg szagtalanítót

Van némi kutyaszag, amitől meg szeretnénk szabadulni? Ha nem szeretnénk sok pénzt költeni ezekre a készen kapható termékekre, az otthon lévő dolgokból is készíthetünk ilyen szagtalanítót. Töltsünk tiszta ecetet egy szórófejes üvegbe és permetezzük be a szőnyeget. Nyissunk ablakot, és ne aggódjunk: ahogy az ecet párolog, a többi kellemetlen szagot is magával viszi (még senki sem tapasztalt olyat, hogy a permetezett ecet kivette volna a szőnyeg színét, de érdemes először egy kicsi részén kipróbálni, hogy senkit se érjen kellemetlen meglepetés). Másik természetes lehetőség a levegő szagtalanítására egy kutyabarát növény, amilyenek a tillandsia fajták is. Valamint a (himalájai) kősó is ismert, ami kitűnő dekoráció például egy gyertyatartóban, emellett pedig csökkenti a páratartalmat, ezzel segít nekünk abban, hogy eltüntessük a szagokat.

9. Nedves törlő fürdéskor

Mindig óriási gondot jelent kedvencünk fürdetésénél, hogy a víz leeresztésekor a szőr eltömíti a lefolyót. Sokszor a behelyezett szűrő sem elég. Tegyünk a lefolyóra egy nedves törlőt, ezen lassabban ugyan, de a víz átfolyik, a szőr viszont mind fennakad.

10. Készíts régi pulóverből kutyaágyat

Nem mindig kell vagyonokat költeni kutyafekhelyekre. Saját magadét is könnyedén elkészítheted, számos videó kering arról, hogyan csináld.

11. Óriás ragasztóval a szőr ellen

Sokszor a ruháink is kezelhetetlenek, ha szőrről van szó, és nem mindig van otthon mágikus henger. Erre a célra a széles, barna ragasztó is megfelel, amit költözéskor szoktunk dobozoláskor használni.

12. Tegyük elérhetetlenné a macskaalmot

Az egyik legvisszataszítóbb dolog, mikor a kutyánk feleszi a macska elvégzett dolgát. Tegyük számára elérhetetlen szobába, vagy építsünk köré olyan akadályt – akár egy biztonsági bébiráccsal vagy macskaajtóval – hogy a cica hozzá tudjon férni, de kutyánk ne.

 

Még több jó lehetőség otthon:

8 dolog, ami biztosan megtalálható otthonodban és egy menhelynek ajándékozhatod

Házi készítésű kutyakeksz – az egészséges és spórolós jutalmazás

(Kutyabarát.hu)

Forrás: puppyleaks
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...