A 13 éves kutya segít olvasni a gyerekeknek

Russell, bár már 13 éves, de kitűnő állapotban van, így az iskolában dolgozó gazdájával együtt minden pénteken meglátogatja a kisdiákokat egy skót kisváros általános iskolájában. Az olvasási nehézségekkel és önbizalomhiánnyal küzdő gyerekeknek segít, de jelenléte más előnyökkel is együtt jár.

Saját kis iskola uniformisában érkezik meg Russel minden pénteken a Coalsnaughton Általános Iskolába, Alloa-ba. Az idősödő eb az iskolában tanító gazdijával, a 25 éves Kelsie McAlpine-el látogat el a gyerekek közé, ahol már visszaszámolják a napokat, hogy végre találkozzanak vele.

Az iskola összes diákja imádja a kutyát, akit természetesen nem terhelnek túl gyönyörű korára való tekintettel. Az iskolába összesen 64 diák jár, és négyes csoportokban vesznek részt a gyerekek a kutyával közös olvasás órán.

– A legtöbb szülő is kérdezi már, hogy mikor jön be Russell. Láttam, hogy néhány kisgyerek nem olyan önbizalommal teli, mint amilyen lehetne, az olvasó csoportokban nagyon halkszavúak. Russell mellett hallani, ahogy egyre magabiztosabban és egyre hangosabban olvasnak. A kutyák nem ítélkeznek felettük, egyszerűen csak hallgatják őket. Látni a gyerekek arcán az érzést. – nyilatkozta az eb gazdija, aki számos kutatási anyagot elolvasott a kutyák jelenlétéről az iskolai közegben.

A gyerekek olyannyira empatikusak és szeretettel telik, ha Russelll-ről van szó, hogy rendszeresen visszaszámolják, hogy hányat kell aludni, amíg az eb újra meglátogatja őket. Amikor pedig elérkezik a pillanat, tapssal fogadják az osztályteremben.

Russell abban is tökéletes partner, hogy azoknak a gyermekeknek, akik otthon nem rendelkeznek háziállattal, a kutya látogatásai lehetőséget nyújtanak arra, hogy mégis felelősséget vállaljanak egy élőlény gondozásában. Az iskola igazgatója, Colleen ClarkBurns is biztos benne, hogy Russell együttérzést és felelősségvállalást tanít a gyerekeknek, amellett, hogy növeli a gyerekek önbizalmát.

– Van egy pár igencsak félénk kisgyerekünk, így Russell segítségét kértük abban, hogy szociális készségeiket fejlesszük. A dolgozók is imádják. Az ötlet pedig ragadós, a többi környéki iskola is tervezi ilyen jellegű segítségét bevonását az oktatásba.

 

Szerencsére nem ők az egyetlen tanári kar, akik felismerték az előnyöket:

Kutyákkal csökkentik a stresszt az iskolások és egyetemisták körében

Iskolák, akik megértették és elismerik a segítő kutyák fontosságát

A vakvezető kutya is elballagott gazdijával Szegeden

Artúr – király kutya egy magyar suliban!

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kellene adnunk nekik

Terápiás kutya, adományok és szeretet egy magyar oviban

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...