Iskolák, akik megértették és elismerik a segítő kutyák fontosságát

A kutyák nem élnek külsőségeknek, nem várnak el olyan elismerést, amelyek csak az emberi világban számít értékesnek. Számukra nem oszt – nem szoroz, hogy fotójuk szerepel-e újságban vagy épp egy iskolai évkönyvben. Az embereknek azonban nagyon is számít. Nem csak a segítő kutyák gazdáinak, nem csak az iskolának, de azoknak is, akiknek ezzel példát mutatnak mások. Megmutatják: így is lehet.

 

Miss Peanut (Mogyoró kisasszony) fotóját egy tanuló posztolta az egyik közösségi média felületen, és azonnal futótűzként kezdett terjedni a szeretetreméltó tanerő. A gyerekek odáig vannak érte, a tanárok fontosnak tartják jelenlétét, így teljesen természetes volt, hogy az évkönyvből sem maradhat ki.

Amint kikerült a nagyon is komolynak tűnő, négylábú kolleganő fotója, rengetegen hozakodtak elő hasonló, szimpatikus fotókkal.

Külföldön mára sok helyen bevett szokássá vált, hogy a segítő kutyák elkísérik az iskolába a diák gazdijaikat, ezzel is támogatva őket a mindennapok nehézségeivel. Külföldön azonban az is szokás, hogy a négylábú segítők munkáját elismerik. Ezért egyre több terápiás állat kerül be az iskolai évkönyvekbe, mint végzett diák vagy épp a munkatársak egyike.

Van olyan oktatási intézmény is, aki saját állatot tart azzal a felismeréssel, hogy az állatok jelenléte nagyban oldja a stresszt a diákokban – és mi más lehetne egy jó iskola célja, mint hogy diákjai boldogan, kiegyensúlyozottan fejlődjenek.

Valószínűleg az ebeknek teljesen mindegy, hogy bekerül-e a képük vagy sem az évkönyvbe, de azoknak az iskola vezetőknek, diákoknak és szülőknek egyáltalán nem mindegy, akikben meglehet a nyitottság hasonló hozzáállásra, de egyelőre még nem vágtak bele.

 

Kapcsolódó tartalmak:

A vakvezető kutya is elballagott gazdijával Szegeden       

Iskolák, ahol nem piros pont, hanem a kutya a jutalom a jó magaviseletért

Artúr – király kutya egy magyar suliban!

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kellene adnunk nekik

Terápiás kutya, adományok és szeretet egy magyar oviban

Korábban is adtunk hírt iskolai évkönyvbe bekerült ebekről

A kutya, aki saját helyet kapott az iskolai évkönyvben

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...