Betiltják és büntetni fogják a kutyasétáltatást Teheránban

Betiltják és büntetni fogják a kutyasétáltatást Teheránban – közölte Husszein Rahimi, az iráni főváros rendőrfőnöke.

Az MTI tudósítása szerint az irániak egy része valóban irracionálisan viselkedik, pánikol, félelmet érez, ha kutyát vagy macskát lát, emellett egyes iszlám vallású emberek tisztátalannak is tartják a négylábúakat. Ez a „négylábú ellenesség” odáig fajult, hogy az iráni rendőrség felhatalmazást kapott az ügyészségtől, hogy felléphessen a köztereken, parkokban kedvenceiket sétáltató kutyatulajdonosokkal szemben.

Nem ez volt az első lépés a „kutyaellenes politikában”: a kulturális és vallásügyi minisztérium már 2010-ben megtiltotta a háziállatok tartásával kapcsolatos termékek reklámját is. A jövőben állítólag az is tilos lesz, hogy a kutyákat kocsiban szállítsák. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor hol is tartózkodhatnak majd egyáltalán a kutyák, a négyfal között bezárva?

kutyabarat kutyabarát

Az iráni rendőrség több alkalommal is próbálkozott már a kutyatartás teljes tilalmával, de ezek a kísérletek sorra kudarcot vallottak. Bár nem egy alkalommal el is kobozták gazdáiktól az utcára piszkító kutyákat.

Az iszlám tanításait nem annyira követő, modernebb felfogású iráni fiataloknak egyre nagyobb gondot okozhat az, hogy az ingerszegénység, az erős alkoholtilalom, a kevés szórakozási lehetőség után most a kutya is tiltólistára került, pedig pont az ő körükben volt népszerűbb az állattartás.

Állítólag – a dpa német hírügynökség tudósítója szerint – az új kutyasétáltatási tilalmat az irániak ugyanúgy figyelmen kívül fogják hagyni, mint a korábbiakat. A mostani kutyaellenes kampány ennek megfelelően – meglepő módon – nem keltett nagy hullámokat a közösségi médiában.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, Index

Kép forrása: Fotó: Kaveh Kazemi / Getty Images Hungary

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...