Saját KB bal
Saját KB jobb

Motoros fűkasza kisokos néhány percben

Ez az eszköz egy motorral rendelkező kisgép, melyet akár egészen kicsi kertben, de mezőgazdasági területeken, parkokban is használni lehet. Természetesen számos márka és típus létezik, egészen kis teljesítményű és erős, nagy teljesítménnyel rendelkező gépek is, amelyek nagy területek nyírására, bozót mentesítésére használhatóak.

Forgófejére különböző tartozékok rögzíthetőek típustól függően, a damilos fűnyírótól egészen a körfűrészig, amelyek már fás szár elvágására is alkalmasak. Ez a kisgép kapható elektromos vagy benzinmotoros formában is, nyilván érdemes megfontolni, melyik a számunkra előnyösebb választás.

Ha olyan területen szeretnénk használni, ahol nincs lehetőség áram használatára, akkor egyértelműen a robbanómotoros verzió lehet a jó. Ahol viszont van, de a terep gazos, nehéz nyírni, akkor erősebb lehet a benzinmotoros gép választása. Szabadabb mozgást biztosít, nehéz terepen nem kell még az elektromos kábelt is kerülgetni, vigyázni arra, hogy nehogy belevágjunk.

Leginkább használt tartozék a damilfej

Nyilván az ipari felhasználása mellett a kiskertek egyik hasznos segítője ez az eszköz. Ezért a damilfej az, amit általában vásárolunk hozzá, hiszen a fű nyírása közben ez elkopik, és idővel el is fogy, így újat kell hozzá vásárolnunk.

Kétféle kivitelben kapható, ez pedig az automatikus adagolással rendelkező fej, és az úgynevezett koppintós, melynek az adagolása egy mozdulattal elvégezhető a munka közben anélkül, hogy a gépet le kellene állítani. Ebben az esetben a gép kezelője munka közben a földhöz koppintja a csúszófejet, mely a rá ható centrifugális erő hatására egy kis adag damilt fog “kiengedni”.

A gépek egyik oldalán védőburkolat található, ez akadályozza meg, hogy a gépet használó személy a felverődő kő vagy egyéb tárgy kicsapódásától megsérüljön.

Ezekhez a gépekhez lehet vásárolni damilfejet, és külön damilt is az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruházban.

Jó tudni, hogy a cég viszonteladókat is kiszolgál, így nem csak magánszemélyek tudnak vásárolni, hanem kisgép alkatrészekkel foglalkozó kiskereskedők vagy javítással foglalkozó szervizek, illetve vállalkozások is beszerezhetik ezeket az alkatrészeket kereskedelmi áron. Az áruházban számos kerti kis- és nagygéphez talál alkatrészeket, mert sajnos az soha nem kivédhető, hogy egy gép néha javításra szoruljon. Karbantartáshoz szükséges általános alkatrészeket, eszközöket, alapanyagokat is be tud szerezni, és mindent egy helyen, a cég webáruházában.

Kedvelt márkák az AL-KO és a STIHL

Általánosságban elmondható, hogy ez a két márka a leginkább közkedvelt, mert az évtizedek során bizonyították, hogy rájuk bízhatjuk kertjeink ápolását. Szívósak, jó minőségben készülnek, öröm velük a munka. Mindkét márka szervizhálózata kitűnő, de az alap javításokat magunk is elvégezhetjük.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...