Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Troy, a kábítószer-kereső kutya vezette nyomra a rendőröket

Egy profi kábítószer-kereső belga malinois szimatolta ki a kábítószer-gyanús port egy újpalotai lakásban – a rendőrök három személyt vettek őrizetbe.

Egy profi kábítószerkereső belga malinois szimatolta ki a kábítószer-gyanús port egy újpalotai lakásban – a rendőrök három személyt vettek őrizetbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanújával folytat eljárást két budapesti nővel és egy szintén budapesti férfival szemben, akik a gyanú szerint 2023-tól 2024. május 22-ig rendszeresen kábítószer-gyanús anyagokat árultak két XV. kerületi lakásban.

A kerületi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály, valamint a Személy Elleni Bűncselekmények Felderítő Alosztály munkatársaival együtt 2024. május 22-én délután csaptak le H. Vivienre, akit egy újpalotai lakásban fogtak el. Az ingatlan átkutatása során lefoglaltak 35 gramm kábítószer-gyanús fehér port – amelyet 62 darab alufólia csomagolt egy zokniba rejtve –, valamint három mobiltelefont és több mint 700 ezer forintot.

Ezzel egy időben a nyomozók egy közeli, harmadik emeleti lakásban elfogták B. Mónikát és H. Róbertet. A két feltételezett díler nem működött együtt az eljárás során, ezért a rendőrök Troyt, a kábítószer-kereső kutyát hívták segítségül, aki közel 40 gramm droggyanús fehér port szagolt ki az ingatlanban. Az ismeretlen anyagot, valamint két mobiltelefont, 5000 forintot, 10 eurót és egy digitális mérleget a helyszínen lefoglalták.

H. Vivient, B. Mónikát és H. Róbertet a BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett gyanújával hallgatták ki őket, és őrizetbe vételük mellett indítványozták a letartóztatásukat. Egyik gyanúsított sem tett érdemi vallomást. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügy részleteit.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...