Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Nam Anh on Unsplash

Megható rövidfilm egy vak elefánt és gondozója kapcsolatáról

Megható és gyönyörű rövidfilm mutatja be Indiában egy mentett idős, vak elefánt és gondozója közötti mély kapcsolatot.

A „My Sweet Paro”, vagyis „Édes Paróm” című rövidfilm Indiában, Mathura városában játszódik. Az itt található Elefántvédelmi és Gondozási Központban egy mély és megható kapcsolatot örökítettek meg a filmesek egy elefánt és gondozója között. A Wildlife SOS által készített film a 74 éves vak elefánt, Suzy és odaadó gondozója, Baburam közötti köteléket mutatja be.

Suzy, India egyik legidősebb mentett elefántja az elmúlt kilenc évet a menhelyen töltötte, miután 2015-ben egy Andhra Pradesh-i cirkuszból mentették ki. A film végigköveti Suzy gyógyulásához vezető útját, és a Baburamhoz fűződő egyre mélyülő kapcsolatát, aki életéből több mint 50 évet szentelt az elefántok gondozásának. Suzyra szeretettel „Paro”-ként (idős hölgy) hivatkozik. Történetük  a szeretet és a gondoskodás gyógyító erejéről tanúskodik.

Ablak az elefánt lelkébe

A csodálatos és nyugodt környezet, valamint a Suzy és Baburam közötti intim pillanatok bepillantást engednek a nézőknek ebbe a nem mindennapi barátságba. Baburam odaadó gondoskodása és rendíthetetlen szeretete rávilágít arra, hogy az őszinte odafordulás és értő gondoskodás képes a legmélyebb sebeket is begyógyítani.  Kartick Satyanarayan, a Wildlife SOS társalapítója és vezérigazgatója úgy jellemzi a filmet, mint „ablakot a bolygó legnagyobb szárazföldi állatának, az elefántnak a lelkébe”. Hangsúlyozza, hogy a dokumentumfilm egyik legfőbb üzenete az, hogy milyen óriási szerepe van a mentett állatok gyógyulásában az emberi szeretetnek és gondoskodásnak. Az „Édes Paróm” több mint egy film. Egy felkiáltójel mindannyiunk számára, hogy soha ne feledjük: a szeretet és gondoskodás gyógyító ereje felbecsülhetetlen.

A rövidfilmet angol felirattal itt tudjátok megnézni:

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: Youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...