Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Louan García on Unsplash

Több lövéssel végeztek egy delfinnel az USA-ban

Több lövés végzett azzal a delfinnel, akinek tetemét egy louisianai tengerparton találtak meg.

A louisianai Cameron Parish egyik csendes tengerpartján egy fiatal palackorrú delfint találtak holtan.  Testét több lövés nyoma borította, ami még a hatóságokat is megdöbbentette. Tengeri emlősök ellen ilyen erőszakos cselekménnyel csak nagyon ritkán lehet találkozni. A Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) azonnal reagált a riasztó jelentésre.

A boncolás egyértelműen megállapította a delfin halálának okát

Az első bejelentés egy járókelőtől érkezett, aki a tengerparton felfedezte a delfin tetemét.  Az állatot a bejelentést követően az Audubon Aquarium Rescue állatmentő szervezet szállította el. Boncolását az Audubon Természetvédelmi Intézetben végezték, melynek  során golyókat találtak az agyban, a gerincvelőben és a szívben. Ez pedig azt jelenti, hogy a delfin halálát egyértelműen ezek a sérülések okozták, tehát valaki szándékosan többször meglőtte és ezzel megölte az állatot.

Ez az eset komoly aggodalmakat vetett fel a vadon élő állatok elleni bűncselekmények és a tengeri emlősökre vonatkozó védelem kapcsán. Az Egyesült Államokban a Marine Mammal Protection Act szigorúan tiltja a vad delfinek zaklatását, bántalmazását, megölését vagy etetését. Az elkövetők súlyos büntetésekkel nézhetnek szembe. Jogsértésenként akár 100 000 dolláros bírságot és egy év börtönt kaphatnak az elkövetők.

Pénzjutalom a nyomravezetőnek

Jelenleg a NOAA nyomoz az ügyben, 20 000 dolláros jutalmat ajánlott fel azoknak, akik olyan információval szolgálnak, amely büntetőeljáráshoz vagy polgári büntetés kiszabásához vezethetnek.

Szerintük ez a tragikus eset nemcsak egy vadon élő állat erőszakos haláláról szól, hanem nem emlékeztető is arra, hogy szükség van a tengeri ökoszisztémák szigorú védelmére. A NOAA továbbra is kéri a lakosságot és a turistákat, hogy jelentsenek minden partra vetett élő, halott vagy sérült tengeri állatot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...