Ralph képe a Pixabay -en.

Biden kutyája rettegésben tartotta a Fehér Ház személyzetét

A CNN oknyomozása során derült fény arra, hogy Joe Biden kutyája rettegésben tartotta a Fehér Házban szolgáló titkos ügynököket.

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy Parancsnok (Commander), több alkalommal is megharapta az elnöki családod védelmező titkos ügynököket. A hírek 2-3 incidensről számoltak be, azonban a CNN oknyomozása szerint a kutya legalább 24 esetben támadt rá a Fehér Házban szolgálatot teljesítő alkalmazottakra 2022 októbere és 2023 júliusa között. Nem egyszer komoly sérüléseket is okozott, volt olyan sebesült tiszt, akit kórházba kellett szállítani a kutya támadása után. A CNN által kikért dokumentumok szerint a helyzet rendkívül komoly munkahelyi problémává vált. Több száz ügynöknek kellett a munkája során figyelmet fordítania arra, hogy elkerüljék a First Dog támadását. Commander végül azután került el a Fehér Házból, hogy az említett tiszt kórházba került a német juhászkutya harapása miatt.

Az ügynököknek „kreatívnak” kellett lenniük, hogy ne essen bajuk

2023 júniusában az elnöki védelmi részleg vezető tisztje egy kör e-mailt küldött csapatának, melyben arra figyelmeztette őket, hogy „változtatni kell a műveleti taktikákon” amikor a kutya is jelen van a helyszínen. Továbbá azt tanácsolta a munkatársainak, hogy „kreatívnak kell lenniük, hogy biztosítsák a sajt személyes biztonságukat”. A CNN feltáró cikkében több konkrét esetet is kiemelt a több, mint 400 oldalas dokumentumból. 2022 októberében egy technikus azt írta az egyik incidenshez kapcsolódó jelentésében, hogy aggódnak, hogy a kutya viselkedése eszkalálódik és hogy valami súlyosabb sérülést fog okozni valakinek.  Az incidensek a Fehér Házban, a Biden család otthonában, a delaware-i Wilmingtonban és Rehoboth Beachen, Camp Davidben és a massachusettsi Nantucketben történtek.

A család többször is megpróbált úrrá lenni a helyzeten. Állatviselkedés-szakértőket, trénereket és állatorvosokat is bevontak a probléma kezelésébe, azonban egyikük sem járt sikerrel. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a Fehér Ház és környezete egyszerűen túl sok a kutyának, ezért más otthont kell neki találni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...