Photo by Alexander Naglestad on Unsplash

Egy 3 hónapos német juhászkutya a Fehér Ház új lakója

Nagy az öröm a Fehér Házban, a Biden család egy új négylábú taggal bővült. A 3 hónapos német juhászkutya kölyök pár napja költözött a Fehér Házba, miután a család idős kutyáját Major-t egy megfelelőbb otthonba költöztették.

Joe Biden már a választási kampányában egyértelművé tette, hogy ha ő nyeri meg a választást, akkor újra kutyaugatástól lesz hangos a Fehér Ház. Trump elnöksége alatt ugyanis egyetlen négylábú sem lakott az elnöki rezidenciában, ezzel a korábbi elnök több évtizedes hagyományt szakított félbe.

A Biden családdal aztán beköltözött Major is, aki az első olyan First Dog volt a történelemben, akit gazdái örökbe fogadtak. Major azonban nem volt problémamentes kutya, számára az elnöki élettel járó nyüzsgés és felfordulás nagyon megterhelő volt.  Hamarosan meg is történt a baj, Major megharapta az egyik biztonsági embert. Ezután Delaware-be küldték, ahol kutyakiképzők és viselkedési szakértők foglalkoztak vele. Megpróbáltak mindent, hogy teljesen rehabilitálják a kutyát és Major egy idő után vissza is került a Fehér Házba.

A rehabilitáció nem volt sikeres

Nem telt el azonban sok idő és Major sajnos egyértelművé tette, hogy nem érzi jól magát ezen a helyen.  A család végül szakértők egyértelmű véleményére támaszkodva úgy döntött, hogy Major egy nyugodtabb, békésebb helyen lenne boldog, egy gazdával és kevés felhajtással. Ezért Major a család egyik barátjához költözött, ahol nyugodt körülmények között.  A Biden család kihangsúlyozta, hogy ez a döntés több hónapon keresztül érlelődött bennük, és minden tényezőt mérlegeltek, mielőtt meghozták a döntést.

Commander on board

Nem sokkal ezután pedig  Joe Biden a születésnapjára egy  3 hónapos német juhászkutya kölyköt kapott testvérétől és sógornőjétől. Commander pedig teljes bedobással meg is érkezett a Fehér Házba, és bejelentkezett az elnöki Twitter csatornán.  Commander kimaxolta a cukiságfaktort, bízunk benne, hogy neki tetszeni fog a First Dog címhez kapcsolódó életmód!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogingtonpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...