Hans Benn képe a Pixabay -en.

Újabb kutyatámadások a Gellért-hegyen. Várják az áldozatok jelentkezését!

A Gellért-hegyi kutyások közössége ismét egy agresszív kutyától retteg. A tavaszi komondoros támadások után most egy német juhászkutya jellegű eb és gazdája tartják rettegésben a környéket.

A Gellért-hegy nemcsak az ott lakók számára ideális és kedvelt kutyasétáltató hely. Sokan járnak a környékről is sétáltatni, a kutyás közösség pedig összetartó és figyelmes. Az utóbbi időben azonban többször is komoly problémák merültek fel a környéken. Kutyatámadások tartották rettegésben az arra sétálókat.

Tavasszal egy komondorokkal járó férfi nehezítette meg a helyi kutyatulajdonosok életét. Sok cikk számolt be róla, hogy az újbudai férfi három vad komondorral járkált, és kutyái több embert és állatot is megtámadtak. A férfi még a sértetteket is megfenyegette, ha hatósági intézkedést említettek.

Újabb felelőtlen gazdi a környéken, veszélyes kutyával

Miután a komondoros férfit ellen szabálysértési eljárás indult , a környék egy időre megnyugodhatott. Most azonban egyre több hír érkezik egy nagytestű, Musso névre hallgató német juhászkutya jellegű eb támadásairól. A kutya más kutyákra és azok gazdáira támad, miközben a tulajdonosa semmit sem tett az eset megakadályozása érdekében. A támadások miatt a Metropol híradása szerint a helyi lakosok már különféle önvédelmi eszközökkel mernek csak elindulni kutyájukkal sétálni.

Közösségi összefogás és hivatalos lépések

A Tizenegy Állatvédő Egyesület és az Újbuda Állatmentés is az ügy mellé állt. Egy rögtönzött fórumot követően  kérelem került benyújtásra az Újbuda Önkormányzatnak, így hivatalos eljárás indult az ügyben. Mivel nem tudják, hány kutyát és gazdát érintett a támadás, a Tizenegy Állatvédő Egyesület arra kéri azokat, akiknek volt már afférjuk a támadó kutyával, hogy jelentkezzenek náluk. A közösség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha minél több sértett jelentkezik és számol be az őket ért atrocitásról.  Bejelentéseket a +36704166492-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen fogadnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Metropol, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...