Saját KB bal
Saját KB jobb

Német juhászkutya segíti az őzgida gyógyulását

Mindannyian tudjuk, hogy a kutyák csodálatos teremtmények. Mégis újra és újra rácsodálkozunk önzetlenségükre, empátiájukra és egyéniségükre. Sarge, a német juhászkutya egy farmon segíti sérült és beteg, mentett vadállatok gyógyulását.

Sarge, a különleges terápiás kutya

A terápiás és lelki támogató kutyák általában embereket segítenek életük nehéz időszakában. Olyan pszichés betegségek elviselhetőbbé tételében, mint a szorongás, pánikbetegség vagy poszttraumás stressz szindróma (PTSD). Segítséget nyújtanak tanulási nehézséggel küzdő gyermekeknek, autistáknak vagy éppen a repüléstől rettegőknek. Olyanról azonban ritkán hallani, hogy egy kutya egy másik állat lelki segítője és támogatója. Sarge, a német juhászkutya azonban pont ilyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bucky & Friends (@buckys_porch) által megosztott bejegyzés,

Bucky farmja

Sarge egy farm lakója az Egyesült Államokban. Ezen a farmon él Bucky, a tehén is, akinek saját Instagram oldala van Bucky’s Porch néven. Az oldalon nagyon kedves fotókat találunk egy farm életéről, ahol nemcsak tehén, kutya és a megszokott farm állatok élnek, hanem mentett vadállatok is. Jellemzően sérült és mentett őzek. Bucky tehén egyébként már önmagában egy nagyon vicces figura. Néha benéz az ablakon, elidőzik a verandán, bekukkant a konyhába. Gazdái a vágóhíd elől mentették meg és valóban családtagként bánnak vele. A farmra sok állat érkezik az erdőből is. Mókusok, őzgidák lelnek itt otthonra, nyugalomra és biztonságra. A gondozók mellett pedig Sarge, a német juhászkutya az őzgidák legjobb barátja és védelmezője. Vigyáz rájuk, segíti őket, ezen kívül pedig igazi összebújást is rendeznek a kanapén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bucky & Friends (@buckys_porch) által megosztott bejegyzés,

Kövessétek a tehén, a kutya és az őzikék szívmelengető mindennapjait Bucky oldalán. Biztosan minden nap mosolyt csal majd az arcotokra.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram/buckys_porch

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...