Photo by Federica Bisso on Unsplash

Két hónapot élt túl kutyájával egy hajótörött a tengeren

Szinte hihetetlen módon a két hónapos hánykolódást a tengeren nemcsak hajótörött gazdája, hanem a kutya is túlélte.

A nem mindennapi történetet a BBC adta hírül a napokban. A hajótörött az 51 éves Tim Shaddock és Bella nevű kutyája eredetileg Sydney-ben élnek. Áprilisban azonban egy hajós kalandra indultak Mexikóból. Az úti cél Francia Polinézia volt.

Pár hete voltak csak úton, amikor lecsapott a vihar

Pár hét hajózás után azonban egy óriási viharba keveredtek, mely megrongálta hajójukat. A kár olyan mértékű volt, hogy a hajót már nem lehetett irányítani és haladni sem lehetett vele. A hajó elektronikája ment tönkre, a 6000 km-re tervezett út így félbeszakadt. A hajótörött páros pedig irányíthatatlanul sodródott a Csendes-óceánon.

Egy halászhajó találta meg őket

Az ausztrál tengerész így kutyájával a fedélzeten elkezdett sodródni a Csendes-óceánon. Nyers halat ettek és a férfi esővizet gyűjtött, hogy megfelelően hidratálni tudja magát és kutyáját. A férfi minden lehetséges eszközt bevetett, hogy minden nap fogjon valamit, amit megoszthat kutyájával. Szerencsére a hajón egy horgász felszerelés is volt, ez segítette őket a nem mindennapi kaland túlélésében.

Két hónappal azután, hogy a hajó navigációja és motorja tönkrement, egy halászhajó talált rájuk az óceán közepén.  Azon kívül, hogy a férfi lesoványodott és szakálla nőtt, remek egészségnek örvendett. Bella is ép bőrrel úszta meg a két hónapos tengeri kalandot. Természetesen mindkettőjükre komoly orvosi kivizsgálás vár, de a nehezén már túl vannak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...