Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem használták ki a horgászok, kutyás stranddá alakították a tavat Pécsett

Újabb lehetőséggel bővül a kutyás fürdőhelyek száma: Pécsett nyílik a hiánypótló strand, az egész régióban nincs ehhez hasonló. Fokozatosan mélyülő homokos part, mobil wc és büfé várja a kutya úsztatókat.

Bár már azért több szerveződés van erre is, még mindig nagyon szűk azon helyek száma, ahol törvénysértés nélkül úsztathatjuk egy kicsit kutyáinkat.

Az egyik közkedvelt és ismert lehetőség a fonyódi kutyás strand, a másik a balatonföldvári kutyás fürdőhely. Országszerte azonban egyáltalán nem megoldott, hogy kedvenceink is tudjanak kicsit felfrissülni ebben a melegben, nem utolsó sorban pedig az úszás az ő szervezetük számára is nagyon egészséges.

Az új pécsi kezdeményezésnek bizonyára rengeteg környékbeli örül, hiszen nem hogy a városban, de az egész régióban nem volt eddig hasonló.

Az új pécsi kutyastrand a hirdi horgásztónál lesz. Megközelíteni egyrészt autóval lehet majd, a Hird, Nádas Dűlő 2. cím alatt található, a régi 6-os úton. Busszal pedig a 13, 14, 15-ös járatokkal lehet kijutni.

A tervezett nyitás július 28-a péntek, 10-től 19 óráig. A strandot minden nap üzemeltetik, ha az érdeklődés ezt indokolja. A szezon addig tart majd, amíg a jó idő, így akár szeptemberben is lehet még fürdeni.

A belépőjegy (napijegy) ára 1000 forint kutyánként, a gazdiknak ingyenes, mivel ők nem fürödhetnek – vagy csak saját felelősségre.

A szabadpecs.hu értesülései szerint a tulajdonosok felé sokszor elhangzott a panasz, hogy kevés a kedvenceknek a fürdési lehetőség, ezért döntöttek végül úgy, hogy a horgászok által nem igazán (ki)használt halastavat megnyitják a kutyások előtt. A tó két éve lett kikotorva, ekkor alakítottak ki egy „tengerpartos” részt, ahol fokozatosan mélyül a víz, tehát az ebek könnyedén be tudnak sétálni.

A teljesen körbekerített tóparton padok és mobil WC is van, emellett egy kisebb büfé is üzemel.

Örülünk, ha bővül a lehetőségeink száma, a Kutyabarát Balaton Élménykalauz is segít ezeknek a kutyabarát helyeknek a felkutatásában.

 

Ezt is ajánljuk figyelmedbe, itt mindent megtalálsz, ami a Balaton környékén hasznodra lehet, ha te is kutyabarát utazást tervezel:

kutyabaratbalaton.hu

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: szabadpecs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...