Saját KB bal
Saját KB jobb
police.hu

Élelem és víz nélkül tartotta kutyáit egy gyomaendrődi férfi

A férfi a borzasztó körülmények mellett magára hagyta kutyáit, akik napokig nem jutottak vízhez és élelemhez. A rendőrség szeptember 6-án zárta le a nyomozást.

Az eset 2021. júliusában történt, a rendőrség pedig most fejezte be a teljes körű vizsgálatot. A gyomaendrődi 20 éves férfi eleve borzasztó körülmények között tartotta kutyáit, majd magukra is hagyta őket. Miután elutazott, egy ismerősére bízta a kutyák ellátását, de ő nem viselte gondjukat. Olyannyira nem, hogy az egyik kutya sajnos el is pusztult. A rendőrségi szemlén kiderült, hogy nem csak az élelem és víz hiánya volt a probléma.

Forrás: police.hu
A vád: állatkínzás bűncselekmény

A rendőrség mindkét férfit állatkínzás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A kutyák ellátása a tulajdonos távollétében nem voltak biztosítva. Sem élelmet sem vizet nem kaptak rendszeresen. Egy részük be volt zárva és olyan kutyát is találtak, aki rövid, forgó alkatrész nélküli lánccal volt kikötve. A kikötött kutyáknak nem volt árnyék biztosítva, láncuk miatt nem is tudtak árnyékba húzódni. Órákat töltöttek a tűző napon. Az egyik kutya ennek következtében kiszáradt és mire a rendőrség bejutott házba, már elpusztult.

Forrás: police.hu

A helyi mezőőr tett bejelentést a rendőrségen, melynek nyomán a rendőrök szemlét tartottak a háznál. Ekkor indítottak büntetőeljárást az ügyben. Az életben maradt, rossz állapotban lévő kutyák állatvédő szervezetekhez kerültek. A police.hu híradása szerint azóta már új gazdákat is találtak nekik. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. szeptember 6-án továbbították az ügyészségre.

Forrás: police.hu

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...