Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Újabb vádemelés állatkínzás bűntette miatt

A Zala Megyei Főügyészség emelt vádat egy osztrák nő ellen, aki több ponton is megsértette az állatvédelmi törvényt.

A Zala megyei Főügyészség szóvívője, Pirger Csaba tájékoztatta az MTI-t (Magyar Távirati Iroda) a vádemelés és az állatkínzás részleteiről.

A 67 éves osztrák nő Misefán, egy családi házban tartott összesen 29 kutyát és macskát. Az állatokat a ház udvarán, a házban és a garázsban helyezte el. 19 kistestű kutya a házban és egy zárt garázsban volt összezsúfolva.

Nem biztosította számukra a fajuknak, élettani igényeiknek megfelelő körülményeket. Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt a házban erős bűz terjengett. A körülmények veszélyeztették az állatok egészségét, ami maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulásukat okozhatta volna.

Tavaly júliusban foglalták le a kutyákat

2021 júliusában foglalták le a kutyákat a zalaegerszegi rendőrök, akik bejelentésre érkeztek. Ezután a kutyákat állatvédő szervezeteknél helyezték el és állatorvosi ellátásban részesültek.  Kilenc kutyánál sajnos többféle súlyos betegséget állapítottak meg. Ezek a betegségek már sokkal korábban igényeltek volna gyógykezelést, de a vádlott nem vitte orvoshoz a kutyákat. Ez pedig a kutyák különös szenvedését okozta.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...