Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Lezárták a nyomozást a nagykőrösi kutyaviadalok ügyében

Tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok ügyében. A nyomozás 2020 decemberében indult.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közleménye szerint tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok ügyében.  Az ügy 2020 decemberében indult, amikor tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt négy férfit fogtak el. A gyanúsítottak között budapesti, nagykőrösi, dunaharaszti, domaházi, zsombói, erdőhorváti és albertirsai lakos is van. Két nőt és egy fiút is gyanúsítottként hallgattak ki.

159 bűncselekmény

A gyanúsítottak legtöbbjének tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás miatt kell felelnie. Többeket ezen felül meggyanúsítottak gerinces állat tiltott állatviadal céljából történő tenyésztésével, lőfegyverrel visszaéléssel, illetve kiskorú veszélyeztetésével. Az ügyben összesen 159 bűncselekmény szerepel . Több gyanúsítottról is kiderült, hogy évek óta kimondottan állatviadalokra amerikai staffordshire terrier kutyákat tenyésztettek.

A kutyaviadalokat egymás között leszervezve, az egyes kutyák győzelmére fogadva, közönség előtt bonyolították le. A fogadásokból befolyt összegekből anyagi hasznot húztak, de nem csak ezen nyerészkedtek.  A több viadalt megnyerő, egyre agresszívebb kutyákat szaporították és a kölyköket értékesítették.

Száz kutyát foglaltak le

A nyomozás során összesen száz kutyát foglaltak le, mindegyikük öt évesnél fiatalabb volt. A rendőrök azt vélelmezik, hogy az idősebb, harcra alkalmatlan kutyák harc közben elpusztultak, vagy nem tartották meg őket. A lefoglalt kutyák további sorsáról az érintett kormányhivatalok döntenek.  Az NNI nyomozói az ügyet a napokban zárták le, és a „vaskos” iratanyagot vádemelési javaslattal megküldték a Pest Megyei Főügyészségnek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...