Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/PoliceHungaryOfficial

Így élnek most a nagykőrösi kutyaviadal telepről mentett kutyák

A kutyaviadalra szaporított kölykök és a harcoltatott kutyák is jól vannak a rendőrség dunakeszi kutyakiképző központjában.

December elején a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) számolt be arról, hogy Nagykőrös területén felszámoltak egy kutyaviadal szervező bandát és a telepet, ahol a viadalok folytak és a kutyákat szaporították.

Két férfit fogtak el, akik a tanyán folyamatosan szerveztek kutyaviadalokat amerikai staffordshire terrier kutyákkal. A tanyán a rendőrök megtalálták a kiképzéshez szükséges eszközöket, feszítőfákat, a kiképzésre szolgáló futópadokat és mérlegeket, véres falakat és sajnos több sérült kutyát is. Az egyik olyan súlyosan sérült, hogy már nem lehetett segíteni rajta. A tettesek nem érték be pár kutyával, folyamatosan szaporították az állatokat, a megfelelő utánpótlás érdekében. A rendőrök 50 kutyát mentettek ki a telepről, akiket „gazdáik” kimondottan a harcra, a ringbe, a fájdalmas halálba szaporítottak. A kutyákat civil szervezetek segítségével helyezték biztonságba és sokat közülük a rendőrség dunakeszi kutyakiképző telepére szállították.

A Magyar Rendőrség Facebook oldalán pár nappal ezelőtt közzé tett egy szívmelengető videót, melyben arról számolnak be, hogy a mentett kutyusok már önfeledten szaladgálnak és osztják a puszikat, erősödnek testben és lélekben.

Több hatóság fogott össze a kutyaviadalok felszámolásáért

A nagykőrösi eset előtt pár héttel egy nyíregyházi bandát fogott el a rendőrség, akik szintén állatviadalokat szervezetek. Mindkét eset felszámolása a hatóságok komoly összefogásának köszönhető. A nagykőrösi akcióban részt vettek a KR NNI bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a KR NNI környezeti bűnözés elleni szakegysége és miskolci területi egysége, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai.

Bízunk benne, hogy a hatóságok nem állnak meg, és hamarosan az összes ilyen kegyetlen horror-telep felszámolásra fog kerülni Magyarországon.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás és címlapfotó: FB/PoliceHungaryOfficial

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...