Saját KB bal
Saját KB jobb
police.hu

[FRISS] Újabb kutyaviadalokat számolt fel rendőrség, ezúttal Nagykőrösön

Nagyjából egy héttel a nyíregyházi eset után egy újabb kutyaviadalokat szervező társaságra csapott le a rendőrség, ezúttal Nagykőrösön.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) december 7-én, kedden számolt be a rendőrség honlapján arról, hogy Nagykőrös körzetében egy állatviadalokat szervező bandát és telepet számoltak fel. Közleményük szerint két domaházi és két nagykőrösi férfi amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen kutyaviadalokat szervezett egy Nagykőrös külterületén található tanyán.

51 kutyát foglaltak le a telepen

Szombaton fogták el a két domaházi férfit Cegléden, amikor egy viadalról hajtottak haza. Az autóban sajnos azt a kutyát is megtalálták, aki az aznapi viadalban súlyos sérüléseket szenvedett. A nagykőrösi férfiakat is elfogták még aznap, ők a helybéli tanyán rejtettek el kettő, szintén súlyosan sérült kutyát. A nyomozók megtalálták a viadalra használt feszítőfákat, a kiképzésre szolgáló futópadokat és mérlegeket. Emellett pedig 51, kimondottan a harcra szaporított kutyát is találtak, akiket civil szervezetek segítségével helyeztek biztonságba. Sajnos egy kutyát olyan súlyos sérülésekkel találtak meg, hogy a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére már nem tudták megmenteni az életét.

Komoly összefogás a hatóságok részéről

A KR NNI a két domaházi és a két nagykőrösi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek. A közös akcióban részt vettek a KR NNI bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a KR NNI környezeti bűnözés elleni szakegysége és miskolci területi egysége, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai. Ez a szervezett és nagyszabású összefogás talán azt mutatja, hogy a kutyaviadalokat szervező társaságok a hatóságok valódi célkeresztjébe kerültek és hatékonyan kezdték el felszámolni az összes hasonló telepet.

Bízunk benne, hogy hamarosan egyetlen ilyen kegyetlen és pokoli hely sem fog működni Magyarországon.

Bohata Krisztina

Kutyabarát.hu

(Forrás: MTI)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...