Photo by Adam Griffith on Unsplash

Terápiás kutya mentett meg egy tinédzsert az öngyilkosságtól

Terápiás kutya segítségével hoztak le egy tinédzsert a tetőről, ahonnan éppen ugrani készült.

Az eset New Yorkban történt és az illetékes rendőrség számolt be róla közösségi oldalukon. A riasztás október 5-én érkezett a rendőrségre, a bejelentést követően Joel Caldwell tiszt azonnal tudta, hogy terápiás kutyájára,  Charlie-ra nagy feladat vár.

A helyszínre érkezéskor a 14 éves lány egy háromemeletes ház tetejéről készült leugrani, zaklatott és labilis állapotban állt a tetőn. A rendőrök több órán keresztül próbálták megnyugtatni és próbálták meggyőzni, hogy jöjjön le a tetőről. Egy közeli ablakon át tudtak csak beszélni vele, nem közelítették meg a tetőn. A beszélgetés során kiderült, hogy a kislány szereti a kutyákat, így azonnal riasztották Joel Caldwell tisztet és terápiás kutyáját, hogy segítsen a mentésben.

Terápiás kutyaprogram

Caldwell az Albany Rendőrkapitányság terápiás kutyaprogramjának vezetőjeként tisztában van a kutyák megnyugtató hatásával, és bízott benne, hogy hat hónapos golden doodle kutyája hatással lesz a rossz lelkiállapotban lévő kislányra is. A terv szerencsére működött. Amikor Charlie megjelent az ablakban, a kislány eltávolodott a tető széléről és odament, hogy megsimogathassa Charlie-t. Ekkor a rendőrök épségben és biztonságban lehozták az épületről.

Az Albany Rendőrkapitányság 2019 májusában indította el terápiás kutya programját, ma már három kutyával dolgoznak. Maxie, Finn és Charlie nemcsak a rendőröknek nyújtanak támogatást krízishelyzetben és a traumák feldolgozásában, de ilyen és hasonló esetekben is hihetetlen eredménnyel és hatékonysággal vesznek részt a rendőrség munkájában.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...