Saját KB bal
Saját KB jobb

Állatviadal szervezőket fogtak el a rendőrök

Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán - írja a Police.hu.

Tiltott állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. József 50 éves kistokaji férfival és három társával szemben.

A gyanúsítottakat összehangolt akció során, négy helyszínen 2021. március 2-án Kistokajban, Rakacán és Egerben fogták el a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi és Támogató Alosztály, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A négy férfi azzal gyanúsítható, hogy elfogásukig állatviadalokat szerveztek, amelyekhez kutyákat is tartottak. Többek között 2020 végén, Kistokaj külterületén két kutyát ugrasztottak egymásnak.

A rajtaütés és a házkutatás eredményeként a rendőrök huszonnégy kutyát helyeztek biztonságos helyre Egerben és Miskolcon. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

A megmentett állatokról és az állatviadal helyszínéről további fotók a police.hu oldalán találhatók.

allatviadal
allatviadal
Forrás: Police.hu

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...