Hogyan érinti kutyánkat a home office szezon lecsengése?

Gazdiként mindenki élénken emlékszik az első hónapokra, amikor a szobatisztaság mellett elsődleges szempont volt a munkanapok rutinjának szoktatása újdonsült négylábú családtagunk számára. Megfelelő neveléssel kutyusunk szép lassan hozzászokott ahhoz, hogy a reggeli séta után egyedül maradt a lakásban. Mi pedig nyugodt szívvel hagytuk magára a munkaidő alatt, tudván, hogy a napja nagy részét pihenéssel tölti majd.

 

korzó

A koronavírus járvány viszont felborította az életünket, az irodai munkavégzés új helyszíne az otthonunk lett, jó pár hónapig a világ nagy része otthonról hajtotta a digitális malmot. Ősszel viszont egyre többen ismét visszatérünk az irodába. Gazdiként nagyon fontos kérdés, hogy milyen hatással van mindennapjaink hullámzása a kutyusainkra nézve. Hogyan érinti őket, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba?

Az otthoni munkavégzés első hónapjaiban kutyusunk meglepődve tapasztalta, hogy szeretett gazdija minden nap otthon van. A szokásos napközbeni pihenés így háttérbe szorult, előtérbe került a pörgés, miközben a gazdinak persze a munkára kellett figyelnie. Felelős gazdiként némi tapasztalattal vagy kis utánaolvasással szépen fel tudtuk állítani a megújult napirendet. A reggeli séták felértékelődtek, nem csak egy gyors „le kell vinni” cél vezetett minket, hanem a kutyus lefárasztása. Ráadásul a hosszabb séta közben a termoszból kényelmesen elfogyaszthattuk a napindító kávénkat. De a lényeg, hogy kutyusunk a séta után lefáradva, elégedett alvással töltötte a nap következő szakaszát, miközben mi dolgoztunk. A következő kirohanásnál, amikor kedvencünk ismét rádöbbent, hogy otthon vagyunk, a délutáni kávészünet közben beiktattunk egy kis játékot, simogatást és ismét folytatódhatott a munka. Idilli szituáció, ugye? Szinte már büszkeséggel tölt el minket, hogy milyen jól megoldottuk a kutyás home office kalandjait.

korzó

De a valódi probléma az, hogy a vírushelyzet folyamatosan hullámzik, az elmúlt hónapokban egyre többen térünk vissza az irodába. Kutyusunk ismét abba a helyzetbe kerül, mint kölyökkorában: újra meg kell szoknia, hogy a gazdi napközben nincs otthon. Taktikák ide vagy oda, ez egy nehéz szituáció neki, aminél türelmesnek kell lennünk és ahol lehet kiskapukat, megoldásokat keresni. Azzal valószínű nem tudunk mit tenni, hogy a munkaidőt külön töltjük, de az ezen kívül eső időszakokban – ha eddig nem tettük – vonjuk be kutyánkat minél jobban az életünk történéseibe. Szerencsére egyre több helyszín kutyabarát, így akár étterembe megyünk vacsorázni a párunkkal, akár sörözni a haverokkal vagy netán bevásárlóközpontba vásárolni a barátnőnkkel, vigyük magunkkal.

korzó

Hónapról-hónapra egyre több a lehetőségünk, gazdiként érdemes rendszeresen figyelni a híreket. Múlt hónapban például újabb bevásárlóközpont csatlakozott a kutyabarát helyszínekhez, mégpedig Nyíregyházán. A Korzó Bevásárlóközpont kutyabaráttá válása hatalmas öröm a helyieknek, és sok kutyus napját szépítik meg azzal, hogy vásárlás esetén a gazdinak nem kell otthon hagyni négylábú családtagját munkaidő után.

korzó

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

Fotók: unsplash.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...