Saját KB bal
Saját KB jobb
edgefx.com

[VIDEO] Élethű robot delfin válthatja ki az igaziakat a delfináriumokban

Egy amerikai fejlesztő csoport élethű robot állatokat hozott létre, mely kiválthatja az igaziakat a turistáknak fenntartott mutatványokból, előadásokból, produkciókból.

Az animatronics olyannyira élethű, hogy tökéletesen utánozza a delfin mozgását, lehet vele úszni és közeli kontaktusba kerülni. Valódi élményt nyújt anélkül, hogy fogságban kellene tartani állatokat sokszor kegyetlen és nem megfelelő körülmények között. A robot delfinről meg sem lehet mondani, hogy nem igazi, tökéletes kialakítása és mozgása van.

Az emberi érintés, fogdosás pedig nem jelent számára veszélyt és nem okoz esetleg fájdalmat, mint az igaziaknak. A delfinekkel úszás rengeteg ember bakancslistáján szerepel még a mai napig is, de a széles körű tájékoztatásnak és leleplező riportoknak köszönhetően egyre többen fordulnak el az állatos turista látványosságoktól.

Mentális és fizikai szenvedés

Azok a delfinek, melyek fogságban, egy delfináriumban töltik életüket mentálisan és fizikailag is szenvednek. Ezek az állatok több száz kilométert tesznek meg a szabadban, ehhez képest még egy tágasnak látszó medence is borzasztóan kicsi számukra. A delfinek intelligens okos állatok, akiket szinte semmilyen környezeti inger nem ér fogságban. Ezért sokszor depresszióba esnek, mely akár az idő előtti halálukat is okozhatja. A delfinnel úszni akaró turista erre csak ritkán gondol. Ő csak azt látja, hogy a delfin „mosolyog” és készségesen végrehajtja oktatója parancsait. Akit viszont egy kicsit is érdekel ez a téma, ma már rengeteg háttér információt talál a delfináriumok valós működéséről az interneten.

Játéktervező készítette

A projektre egy játéktervező cég, a Geo A.R Games és az Edge Innovations  kapott megbízást kínai befektetőktől. A cél nem csak a delfinek helyettesítése, hanem egy egész óriás akvárium létrehozása robot állatokkal. Belugák, cápák, bálnák, tengeri dinoszauruszok is fognak készülni, melyekkel teljes biztonságban lehet majd úszni. Egy-egy óriás állat 10 óráig működik egyetlen töltéssel és nagyjából  10 évig lehet használni őket.

Szinte hihetetlen, de ezen a videón egy robot delfint láthatunk. A hasonlóság valóban megtévesztő!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: edgefx.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...