pixabay

A TripAdvisor nem árul többé jegyet delfináriumokba

A világ legnagyobb utazási portálja példaértékű és precedens döntést hozott.

A TripAdvisor több mint 315 millió felhasználójával és 500 millió releváns értékelésével meghatározó platform az utazni, szórakozni vágyó turistáknak.  Valós értékelések alapján lehet hotelt, éttermet és programot keresni, így az oldal ajánlása ma már komoly befolyással van a turizmusra.

Pár évvel ezelőtt, 2016-ban már tett lépéseket az oldal afelé, hogy kiszűrjék azokat a programokat az oldalról, melyek állatok kizsákmányolásával és bántalmazásával valósulnak meg.  Ilyenek például a távol-keleti elefántos programok, vadállat simogatók és a delfináriumok. Az értékelési rendszer átalakítása viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem hozott áttörést az ilyen jellegű programok visszaszorításában.

Most viszont egy valódi és hatékony döntés született. Nem árulnak többé jegyet olyan programokra, ahol szórakoztatás céljából delfineket és bálnákat importálnak vagy tenyésztenek fogságban. A TripAdvisor továbbá minden kereskedelmi kapcsolatot megszakít azokkal a létesítményekkel, akik nem gondoskodnak a fogságban tartott állatok alternatív élőhelyéről. Ilyen élőhely lehet például egy lekerített öböl, ahol szabadon mozoghatnak, akár a nyílt vízre is kimehetnek. Egy ilyen hely biztosítása óriási változás az ingerszegény medencéhez képest és komoly életminőségi változást biztosít a delfineknek.

A szigorítások bevezetésével sem várnak sokáig, év végig teljes körű lesz a tiltás az adott programokra. A bejelentés leginkább az Egyesült Államok legnagyobb delfináriumát, a SeaWorld-öt érinti, akik kijelentették, hogy továbbra is tenyészteni fognak delfineket és nem tervezik az állatok alternatív helyen történő elhelyezését. Így a SeaWorld lekerül a TripAdviser oldaláról,  mely reméljük, hogy komoly hatással lesz a látogatási adatokra.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet, wikipedia

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...