Hasznos tippek kutyás utazáshoz autóval

Végre itt a nyár! Szó se róla, vártuk már a meleget és a napsütést. A jó idő beköszöntével pedig itt a nyaralás ideje is. A jelenlegi helyzetben valószínűleg többen döntenek a belföldi nyaralás mellett, és talán még többen ragadják meg a lehetőséget, hogy az egyre bővülő kutyabarát kínálattal élve magukkal vigyék a négylábú családtagokat is.

Ha autóval utaztok, az alábbi tanácsok, ötletek segíthetnek, hogy gördülékenyen teljen az út.

Biztonságos szállítás

A kutya autóban történő szállításakor fontos, hogy mind az utasok, mind a kutya biztonságát szem előtt tartsuk. Egy 2 kg-os kutya 50km/h-s ütközésnél vagy vészfékezésnél egy 60 kg-os tárgy súlyával csapódik a szélvédőnek vagy az utasoknak. Továbbá, a KRESZ szerint kutyát szabályosan úgy szállíthatunk az autóban, hogy az ne tudjon szabadon mozogni az utastérben, ezzel megzavarva a sofőrt, esetleg balesetveszélyes helyzetet teremtve.

Ebből a két feltételből következik, hogy az autós szállítás szabályosan boxban vagy kutya biztonsági övvel oldható meg.

Az, hogy ezek közül melyik a számodra megfelelő, több szempontból lehet mérlegelni. Az alábbi videóban a különböző módok biztonságosságát mutatják be:

Töréstesztek

Megállók, szünetek

A szakértők azt javasolják, hogy kétóránként tartsunk tíz perc szünetet. Ez ugyanúgy igaz, ha kutyával utazunk. Ez a tíz perc elég egy rövid sétára, itatásra, ha szükséges.

Soha ne hagyd magára a kutyát hőségben az autóban! Keress árnyékos helyet, vagy kutyabarát benzinkutat a megállókhoz.

Utazási betegség

Vannak kutyák, akik imádják az autózást, míg mások nem bírják túl jól. Ha a te kutyád az utóbbi csapatot erősíti, akkor utazás előtt keresd fel az állatorvost, hiszen ma már több készítmény is elérhető. Ha nem súlyos a helyzet, inkább csak az újtól való félelemről van szó, akkor segíthet a fokozatos szoktatás a boxhoz, otthon, nyugodt körülmények között, illetve a pozitív megerősítéses tréning. Az aromaterápia és a kutyamasszázs is enyhítheti az izgatottság, idegesség tüneteit.

Reméljük, hogy tanácsainkkal tudtunk segíteni! Kellemes kutyás nyaralást kívánunk Nektek!

Kutyabarát szálláshelyek, éttermek és vendéglátók közül válogathatsz ITT!

Programlehetőségek és belföldi kirándulások közül pedig ITT szemezgethetsz.

Ha nyár és Balaton, ne hagyd ki az új Kutyás Strand és Piknikkertet Keszthelyen, vagy a kibővült fonyódi Kutyás strandot!


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: http://kreszvaltozas.hu/tanacs/kutyak-biztonsagos-szallitasa-az-autoban/; https://pets.webmd.com/dogs/guide/10_tips_for_safe_car_travel_with_your_pet; YouCar YouTube csatorna, Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...