Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát könyvajánló – Nicole Ellis: Working Like a Dog

Professzionális kutyakiképző, az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb trénere. Nicole Ellis a gazdik tanítása mellett elkötelezett segítőkutyás is. Saját mentett kutyusa, Maggie társaságában rendszeresen látogat kórházakat és szervezeteket, hogy felhívja a figyelmet a segítő kutyák és terápiás állatok valódi gyógyító erejére.

Így került közel a munkakutyák és segítő kutyák világához, amely annyira magával ragadta, hogy egy könyvre elegendő tapasztalatot szerzett. Ezeket a tapasztalatait írja le a Working Like a Dog című kötetben. A nem túl hosszú, de annál érdekesebb írásból megismerkedhetünk számos olyan területtel, amelyen a kutyák az emberek társaként végeznek nélkülözhetetlen munkát.

Közelebbről megismerhetjük a munkakutyák között talán legismertebb szolgálati kutyákat. Például a hadseregben vagy a rendőrség kötelékében szolgálatot teljesítő ebeket, de olyan területekre is bepillantást nyerhetünk, amelyekről talán csak kevesen tudnak. A kutyahősök, az oktatásban és nevelésben vagy éppen a környezetvédelmi feladatokban részt vevő kutyák mellett megismerkedhetünk a kiképzésükben részt vevő emberek munkájával is. Hiszen ahhoz, hogy ezek a kutyák életeket menthessenek vagy változtathassanak meg, szükség van az emberi tényezőre: a képzéssel, a tanítással és a folyamatos gyakorlással járó kemény munkára és elhivatottságra.

Nicole Ellis könyve nemcsak tartalmas és érdekes olvasmány, de a kivitele is gyönyörű. Méltó azokhoz a kutyákhoz és felvezetőikhez, akiknek történeteit megismerhetjük belőle. Nemcsak saját szórakoztatásunkra, de kutyás ismerőseink számára ajándékként is remek lehet.

Brandise Danesewich és Nicole Ellis: Working Like a Dog, 2017; ISBN-13:9780999385999.

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://maggieandnicole.com/service-dog-project/; Photo by RODNAE Productions: https://www.pexels.com/photo/dog-sitting-on-woman-s-lap-5531313/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...