Saját KB bal
Saját KB jobb

Művészi karantén kihívások kutyákkal

Az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány miatt a művészet rajongóinak is vissza kellett fogniuk magukat. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen itthon a múzeumok nagy része megnyitotta kapuit, így lehetőségünk van testközelből valódi műalkotásokat csodálni. A világ nagyobb részén élőknek azonban várni kell még, mire művészi vágyaikat kielégíthetik. Addig is maradnak a virtuális múzeumok és a közösségi média.

Ahogy a Google a legjobb barátunk, úgy a közösségi média a COVID-19 idején a legfőbb kikapcsolódássá lépett elő. Olyan sikerrel mozgósítja az embereket, hogy az úttörőmozgalom egykori toborzói is megirigyelnék. Legyen szó közös éneklésről, kutyás trükk kihívásról vagy éppen a karanténba kerültek kutyasétáltatásának szervezéséről, a virtuális közösségre lehet számítani.

Nem csak a kutyások, hanem a művészet iránt fogékonyak számára is kínálkozott pár lehetőség, kihívás, amelyek közül hatalmas népszerűségre tett szert a Getty Museum által szervezett challenge. A feladat az volt, hogy a múzeum gyűjteményébe tartozó képeket otthon, saját eszközökkel kellett valamilyen módon visszaadni. A művészi vénával rendelkező lelkes résztvevők megmozgattak tehát mindent: a mopból paróka lett, a függönyből palást és persze a családtagok, lakótársak és persze a kutyák sem maradtak ki a jóból.

művészi insta kihívás
Kép: Peggie, Flossie and Norman; Instagram

Aki figyelmesen bújja a közösségi médiát, a Tussen Kunst & Quarantine Instagram oldalon valódi gyöngyszemekre bukkanhat.


Szerző: Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark; https://thebark.com/content/artful-recreations-featuring-dogs; Instagram: https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/?hl=en; Instagram: https://www.instagram.com/peg.floss.and.norm/?hl=en.
Képek: pexels; Peggy, Flossie and Norman Instagram.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...