Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Szívbemarkoló animációs film készült a trófeavadászat kegyetlenségéről

A trófeavadászat egyik válfaja a „canned hunt”, vagyis konzerv vadászat. Ez az egyik legalantasabb és legkegyetlenebb módja a szórakozásból ölésnek, az iparág azonban virágzik Afrikában.

A konzerv vadászat neve onnan ered, hogy a későbbi prédaállatokat egy zárt területen tenyésztik és nevelik emberek, akik megszokják az ember közelségét így később nem félnek a vadászoktól. Maga az elejtés is zárt területen történik, az állatnak esélye sincs menekülni. Mindezért a trófeavadászat képviselői rengeteg pénzt fizetnek és a világ minden tájáról érkeznek a kontinensre.

Az alábbi kisfilm 2019 szeptemberében készült a Born Free alapítvány kezdeményezésével. Az alkotók célja a kegyetlen valóság bemutatása volt és egy petíció indítása. Ez a petíció, mely a dél-afrikai konzerv vadászat megszüntetését szorgalmazza, azóta már csaknem negyedmillió aláírást kapott.  Most pedig, egy évvel az indulás után eljuttatták a dél-afrikai kormányhoz és határozott fellépésre szólították fel őket.

Az iparág virágzik

A konzerv vadászat Dél-Afrikában elsősorban az oroszlánokat fenyegeti. Több mint 250 telephelyen foglalkoznak a tenyésztésükkel, ahol becslések szerint nagyjából 8000 oroszlán él. Ezeken a helyeken sokszor még az önkéntesek sem tudják, hogy tulajdonképpen mi folyik a háttérben.  Oroszlán menhelyként és vadrezervátumként is aposztrofálják a helyeket, ahol nevelgetik az állatokat majd szabadon engedik őket. Hogy utána mi történik velük, azt már csak kevesen tudják. A trófeavadászat során busás összegekért elejtett állatok teteméből is hasznot húznak, csontjaik a nemzetközi feketepiacra kerülnek, elsősorban a hagyományos kínai gyógyászatban használják őket.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: Onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...