Rocko tragikus története figyelmezteti a gazdikat a nyakörv veszélyeire

A gazdik – tanulva Rocko tragikus történetéből és együttérzésük jelképeként, leveszik a nyakörvet kutyáikról, és elküldik a képeket a tulajdonosnak, akinek kutyája nyakörve miatt fulladt meg otthon  

Rocco egy 5 hónapos border terrier volt. Gazdája, Adrien James egy közösségi oldalon mesélte el történetüket, ami tragikus véget ért. A fiatal állat átlagos, boldog életet élt, míg nem egy olyan tragédia történt, amire csak az számíthatott, aki igazán mindenre gondol. Adrien gazdája kihagyta a számításokból ezt a lehetőséget – ahogy sokan mások is a gazdik közül.

Adrien ezért mesélte el, mi történt velük – hogy segítsen másoknak elkerülni ugyanezt.  

Rocco valószínűleg fel akart ugrani a konyhapultra, és amíg a nem sikerült ugrásból visszaesett, nyakörve fennakadt a konyhaajtó kilincsén. Adrien anyukája találta meg a kutyust – aki megfulladt.

Az eredeti poszt alatt közel ezer hozzászólás érkezett, legtöbben nem a gazdi hanyagságát, hanem egy olyan élethelyzetet láttak meg benne, ami sokukkal megtörténhetett volna. Ennél tovább is léptek. Hogy biztosítsák támogatásukról Rocco összetört gazdáját, tömegesen kezdték küldeni együttérzésük jeléül a levett nyakörvekről készült fotókat a #CollarsOffForRocco hashtag-el ellátva.

Adrient nagyon meghatotta a többszáz fénykép, amit kapott. Rocco az első kutyája volt, és teljesen tehetetlennek érezte magát az átélt tragédia miatt. A border terrier tulajdonosok facebook csoport adminja úgy igyekezett valami jót kihozni a szörnyű helyzetből, hogy létrehozott egy adománygyűjtő oldalt Rocco nevében, ahol a bajba jutott vagy nehéz sorsú border terriereket lehet támogatni. 250 fontot tűztek ki célul, de már most 5,670 fontnál járnak.

A gyászoló gazdi reméli: azzal, hogy nyilvánosságra hozta tragédiájukat, felhívja a figyelmét mindazoknak, akiknek kutyái otthon is nyakörvben vannak – hiszen erre az eshetőségre a legtöbben nem is gondolnak.

A nyakörv viselése a bilétán függő adatokkal a lakáson belül nem igazán bír jelentőséggel, ám a kertben fontos lehet, hiszen bármilyen biztonságos is a kerítésünk, történhet olyan eset, hogy kedvencünk valahogy kiszökik. Mégis meg kell gondolnunk a nyakörv viselését, hiszen a kertben is számos olyan hely akadhat, ahol kutyánk fennakadhat és megfulladhat.

 

Cikkajnló:

Megsérült a látássegítő kutya mancsa a vonatlépcsőn

A kutya nem volt hajlandó elengedni sérült gazdáját

Thor 5 perccel korábban jelzi gazdája közelgő rohamát – így dolgoznak

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...