Thor 5 perccel korábban jelzi gazdája közelgő rohamát, így dolgoznak

Megrázó és egyben lenyűgöző felvételt közölt egy fiatal hölgy magáról, akinek kutyája előre jelzi gazdája közelgő rohamait, és képes hihetetlen gyorsasággal lerövidíteni a roham hosszát. Gazdája, Nadia egy autóbalesetben sérült meg, azóta kutyája, Thor számtalanszor megmentette már életét. Amióta a felvétel megjelent, Nadia munkahelyét egy ismeretlen hívogatja, hogy rúgják ki.

Nadia 2014-ben komoly autóbalesetet szenvedett, amely utóhatásaként rohamok kezdtek nála előfordulni. Thor 2015-ben került hozzá és a férjéhez, mint ideiglenes befogadókhoz, hogy gazdát keressenek neki. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a kutya előre jelzi, ha közeledik Nadia rohama, így elkezdték fejleszteni e képességét.

Nadia azt szeretné megmutatni az embereknek, mennyire fontos, hogy egy segítő kutya figyelmét semmilyen körülmények között ne vonják el mások, hiszen ha Thor kihagy egy jelzést, Nadia eszméletlenül zuhanhat a padlóra, és még komolyabb sérüléseket szenvedhet.

Döbbenetes módon a felvétel megjelenése óta egy ismeretlen telefonálgat Nadia munkahelyére, hogy ne engedjék be segítőkutyáját mellé, sőt, azonnal rúgják ki, mert az illető szerint csak megjátssza a rohamot. Szerencsére a munkahelye maximálisan lojális a hölgyhöz, belépésekor külön orvosi jóváhagyást is kapott a munkához.

Thor képes 5 perccel korábban jelezni, ha roham közeleg. Előfordult, hogy Nadia-nak 4 rohama volt egy óra alatt, így mondhatjuk: megszámlálhatatlan esetben menti meg legjobb barátja az életét.

 

Más, de hasonló témák:

Segítőkutyája nyugtatja meg a szorongással küzdő menyasszonyt

Valóban hatékony-e az állat-asszisztált terápia?

Nehéz, de rajtam kívül senki nem simogathatja meg a kutyámat

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Thor, the seizure SD
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...