Saját KB bal
Saját KB jobb

Idős menhelyi kutyust fogadtak örökbe az idősek otthonába

Nem feltétlenül kell külföldre menni ahhoz, hogy szívet melengető hírrel találkozhassunk. Magyarországon is akadnak követendő példák (csak ezek sajnos nem igazán kapnak sajtó nyilvánosságot). Egy idősek otthona idős kutyust fogadott örökbe, aki terápiás kutyaként nyújt majd társaságot az otthon lakóinak.

„Idősödő kutyus, akinek meghalt a gazdája, és számára nem találtak, nem is kerestek más megoldást, beadták a menhelyre. Annyira szép!!!! Bízunk benne, hogy idősödő kora ellenére is akadhat még gazdija, mert ha ritkán is, de néha találkozunk olyan gazdijelöltekkel, akiknek nem mindenféle igényeik, elvárásaik vannak a keresett kutyákkal kapcsolatban, „csak” segíteni szeretnének egy menhelyi árván. Egyedüli kutyának ajánlott, nem szokott kutyatársasághoz, neki már nyugalomra és szeretetre van szüksége, hogy még hosszú, boldog éveket élhessen egy jó gazdi mellett.” – olvashattuk a gazdit kereső hírt a Csabai Állatvédők Khe honlapján.

Bukfis, a 10 éves keverék, kilenc hónap menhelyi lét után talált gazdára az Oltalom Idősek Otthonában.

A Csabai Állatvédők a múlt héten pedig levelet kaptak az Otthonból, melyet közkincsé is tettek a közösségi portálon:

Az idős Buksi kutyus már egy hónapja az Oltalom Idősek Otthonának terápiás kutyusa. Nagyon jó természetű, szelíd, kicsit félős, de szépen összebarátkozott mindenkivel. Igyekszünk széppé tenni az ő hátralevő éveit is.”

PÉLDAÉRTÉKŰ ÖRÖKBEFOGADÁS!

 

A menhelyekre került idős kutyák helyzetének megoldása sehol sem könnyű, ezért sokan és sokféle módon próbálják segíteni gazdához kerülésüket.

Olvassátok el a korábbi cikkeket is ebben a témában:

Egy aranyszívű fiatalember, aki az idős kutyák és a haszonállatok megmentője

Kutyakozmetikával az idős kutyák örökbefogadásáért

Idősek otthona nyílt kutyáknak  Japánban

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és fotók: Csabai Állatvédők Khe honlap és Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...