Saját KB bal
Saját KB jobb

Idősek otthona nyílt kutyáknak Japánban

A felmérések és a statisztikák azt mutatják, hogy Japán egy öregedő társadalom, ami nagyjából azt jelenti, hogy több ember hal meg, mint ahány születik. Nos, úgy néz ki, hogy ez nemcsak az emberekre igaz a szigetországban, hanem a kutyákra is – írja a 24.hu.

Az elmúlt időszakban az országban sorra nyílnak a kutyáknak szánt idős otthonok, ahová azok viszik az öreg négylábúakat, akik már nem tudnak, vagy nem akarnak gondoskodni róluk. Hihetetlenül hangzik, de Japánban a regisztrált háziállatok száma felülmúlja a gyerekek számát, közel 20 millió kisállatra mindössze 16 millió 15 éven aluli gyerek jut.

A most nyíló idősek otthona vezetője, Mie Kawaguchi a Business Times-nak elmondta, hogy egyre többet látja a környezetében élő embereken, hogy küszködnek az idős állataikkal, mert nem tudják őket megfelelően ellátni. Kawaguchi központja egyszerre több mint 10 kutyának nyújt teljes körű ellátást, így tudnak például olyan állatokat is kezelni, akik Alzheimer-kórban szenvednek. Szerinte minden kutyát ugyanúgy megillet a törődés, legyenek azok kölykök vagy idősek.

Az otthonról készült videót a Konbini.com oldalon tekinthetitek meg.

Forrás: 24.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...