Kutyakozmetikával az idős kutyák örökbefogadásáért

Az idős kutyák örökbefogadását nemcsak fotókkal, hanem kozmetikával is lehet segíteni. Legalábbis ez az ötlete támadt Mark Imhofnak, a kutyakozmetikusnak, aki New York kutyamenhelyeit járja, és ingyen megszépíti az idős gazdikeresőket.

A korábbi üzletember most minden idejét annak szenteli, hogy az idős, régóta menhelyen élő kutyusok bundáját „megigazítsa”, és ezzel adjon nekik új esélyt, hogy otthont találjanak. 

A fiatalembert menyasszonya inspirálta, hogy hagyja ott korábbi, nem szívesen végzett munkáját. „Nem akarta, hogy olyan munkát végezzek, ami nem okoz örömöt számomra, és látta, milyen boldogsággal tölt el, ha kapcsolatba kerülök az állatokkal” – monda Mark. 

„Láttam, hogy minden kutya milyen átalakuláson ment keresztül munkám nyomán, nekem az a fizetség, hogy ezek az állatok szerető otthonra lelnek” – tette hozzá.

Tény, hogy egy ápolt, kozmetikázott kutya jobban vonzza a tekintetet, mint egy elhanyagolt, logó szőrű négylábú. Persze attól, hogy loncsos a külső, az adott kutyus még lehet a világon a legkedvesebb, és megeshet fordítva is.

„Sean volt az első menhelyi kutya, akit kozmetikáztam. Az örökbe nem adható kutyák listájának vezető helyét foglalta el, mivel viselkedési problémákkal küzdött. Nyilván egy csinos frizura önmagában nem segített ezeken a bajokon, de munka közben a viselkedésbeli problémákon is sikerült változtatnom, és végül Seanből egy kedves kis fickó vált.” – nyilatkozta Mark.

Tudjuk, hogy a külső nem minden, de ha megnézzük ezeket az előtte – utána fotókat, egyetértünk abban, hogy azért mégis csak sokat számít.

 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: boredpanda.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...