Saját KB bal
Saját KB jobb

Kedvenceink kedvenc eledelei a Kedvencek Konyhájából

Kutyánknak étlapról rendelni? Már nem utópia! Friss házi készítésű eledelek főzésébe és házhozszállításába fogott három vállalkozó szellemű fiatalember. A Kedvencek Konyhája egy új alternatíva kedvenceink táplálásában.

Kutyáink etetésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Etethetünk száraztáppal, vagy konzervvel, házikoszttal, vagy nyers élelmiszerrel és ezek bármelyik kombinációjával. Kutyánk elemózsiájának beszerzése éppen úgy bevásárlást igényel, mint saját és családunk ebédje, vagy vacsorája. Valljuk be, nincs ellenünkre, ha valaki megszabadít bennünket a kitalálás, bevásárlás, főzés gondjától, és csak ki kell választanunk az étlapról a heti menüt. Ezt most már kutyánk vonatkozásában is megtehetjük, hiszen a Kedvencek Konyhája éppen erre vállalkozott. A három fiatalember (Kozma Ádám, Roóz András, Fehérdi Tamás) által alapított vállalkozás most bontogatja szárnyait.

Kutyabarát.hu: Hogy jött az ötlet, hogy egy ilyen vállalkozásba kezdjetek?

Kozma Ádám: Az ötlet Andristól származik. Ő nagyon odafigyelt mindig arra, hogy milyen eledelt ad a kutyájának, ha tehette, főzött is neki. Azonban többször volt olyan időszak, amikor nem fért bele az idejébe, hogy ő készítsen eledelt négylábú barátjának és szeretett volna rendelni neki. Nem talált arra alternatívát, hogy az otthon készített eledelhez hasonlót házhoz hozzák. Ezért felvetette, hogy valósítsuk meg a megoldást az ilyen esetekre másoknak is, mert egyelőre csak a konzerv és a száraz eledelek elérhetők. Ezután több mint féléves kutatómunka, főzés, tesztelés következett, mire elkészültek az első menüink.

Kutyabarát.hu: Milyen alapanyagokat használtok és honnan szerzitek be ezeket?

Kozma Ádám: Kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokat használunk. Az eledelek friss, piacról beszerezhető színhúsokat és belsőségeket tartalmaznak, továbbá a kutyák szervezetének megfelelő zöldségeket.

Kutyabarát.hu: Milyen recept alapján és hol készítitek az ételeiteket?

Kozma Ádám: Az eledelek az általunk összeállított receptúrák alapján készülnek egy étteremben, betartva az egészségügyi előírásokat.

Kutyabarát.hu: Milyen ételeket és hogyan lehet rendelni?

Kozma Ádám: Háromféle hús alapanyaggal dolgozunk – marha, sertés, csirke -, de az eledelek mindegyike ki van egészítve marha belsőséggel. A köreteknek is háromféle kombinációja van, mindegyik alapját a barna rizs adja. A köretek kombinációi a következők: 

1. alma, répa, barna rizs
2. brokkoli, répa, barna rizs
3. sütőtök, zöldbab, barna rizs

Az alapvető hús alapanyagok és köretek kombinációjával jelenleg 9 féle eledelből válogathatnak a gazdik. A menük elérhetők azonnal fogyasztható formában, melynek szavatossági ideje az elkészítéstől számítva 3 nap, valamint fagyasztott formában, amiket akár 1 hónapig is tárolhatunk. A fagyasztott eledelek további előnye, hogy ha heti menüben rendelnek a vásárlók, akkor nem számítunk fel szállítási költséget.

A rendelés leadásának két módja van, az egyik a weboldalunkon történő rendelés leadás, a másik a telefonos módszer. A frissen elkészült eledeleket egyelőre Budapesten és nagyon szűk vonzáskörzetében szállítjuk ki. Hétfőn, szerdán és pénteken vannak kiszállítási napjaink. Mivel friss alapanyagokból dolgozunk, melyeket közvetlen a főzés előtt szerzünk be, a rendeléseket 48 órával a kiválasztott szállítási nap előtt kell leadni. Bár elég kötött a folyamat, ha módunkban áll, igyekszünk megfelelni a vevőink esetleges egyedi igényeinek.

Kutyabarát.hu: Személyes átvételre is van lehetőség, vagy a későbbiekben terveztek ilyen megoldást is?

Kozma Ádám: Személyes átvételre most még nincs lehetőség, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy találjunk egy olyan helyet, ahová a vendégeink eljöhetnek gazdijukkal! 🙂

Kutyabarát.hu: Milyenek a visszajelzések, milyen tapasztalatokat szereztetek eddig?

Kozma Ádám: Ösztönzés és támogatás! Nagyon sok támogatást kapunk a vásárlóinktól a pozitív visszajelzéseken keresztül, ami rengeteg energiát ad a munkához. Köszönjük nekik és mindenkinek, aki támogatja a kezdeményezésünket.

Kutyabarát.hu: Akkor a nagy sikerre való tekintettel, nyilván tervezitek a továbbfejlődést. Lehet már tudni arról valamit, hogy mivel szeretnétek bővíteni a menük választékát?

Kozma Ádám: A választék bővítése jelenleg is folyamatban van. Egyrészt új hús alapanyagokból készült eledelek is fellelhetők lesznek a menükben, mint pl.: a vadhús, nyúl, vagy éppen hal, valamint új zöldségeket is bevezetünk. Egyelőre semmi konkrétat nem mondhatok, de nagy fejlesztések vannak kilátásban. 🙂 

Köszönjük szépen a bemutatkozást és mi is nagyon sok sikert kívánunk ehhez az úttörő vállalkozáshoz!

A további információkat és a rendelhető ételeket megtaláljátok a Kedvencek Konyhája weboldalán.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...