Állatmenhelyen tartották az esküvőt, az így megspórolt pénzt pedig felajánlották a kutyák ellátására

Carolyn és Cameron soha nem akart nagy esküvőt. Nem akartak egy csomó pénzt elkölteni felesleges és külsőséges részletekre, egyet azonban biztosan tudtak: mind azt a pénzt, amit az esküvőre tudnának költeni, a menhelynek is adományozhatnák. És nem mellesleg akkor már az esküvő is lehetne ott. És így lett.

 

Az esküvők egyik legnagyobb költségét a helyszín jelenti. Sokszor hosszú hónapokkal előre le kell foglalni, és kisebb vagyont is el lehet költeni, hogy valaki az álom helyszínen mondja ki a boldogító igent. Ennek a fiatal párnak igencsak szerencséje van saját szívével, ugyanis semmi másra nem vágytak, csak hogy szeretett menhelyi állatok között házasodhassanak.

Amikor Carolyn és Cameron az esküvőről beszélgettek, először viccként került szóba a menhelyi esküvő, aztán mindketten rájöttek, hogy ez valójában egy fantasztikus ötlet.

A lány és vőlegénye egyaránt gimnazista koruk óta önkéntesként dolgoznak az egyik állatvédő szervezetnél, így kézenfekvő volt, hogy templom helyett inkább ilyen helyszínt válasszanak. Nem voltak benne biztosak, hogy ez egyáltalán van-e valamilyen engedélyhez kötve, de úgy érezték, muszáj megvalósítaniuk.

– Ez valami olyasmi lenne, ami megmutatná, kik vagyunk mi valójában – fogalmazott a pár. Végül meglett az álom helyszín: Észak Nevadában kiválasztották az SPCA szervezet Reno-i menhelyét. Az esküvőjüket az állatokkal szembeni kegyetlenkedés megelőzésének jegyében tartották meg. Az egész család tudta: ők oda tartoznak. Még a gyűrűhordó is egy menhelyei eb volt.

– Mindig érdekeltek az állatok, sokat olvastam a gimiben annak az összefüggésnek a pszichológiájáról, amikor emberek rosszul bánnak állatokkal illetve más emberekkel. Soha nem értettem, hogy lehet valakit bántani, aki 100% szeretettel fordul feléd. Valószínűleg az áll a háttérben, hogy mi, emberek magunkhoz képest lejjebb soroljuk az állatokat – mondta el véleményét Carolyn.

A párnak magának három saját kutyája is van, természetesen mindannyian mentett ebek. Angela Rudolph, az Észak-nevadai SPCA szóvivője reméli, hogy a pár példamutatása másokat is ösztönözni fog arra, hogy ellátogassanak a menhelyekre és elgondolkodjanak az örökbe fogadáson. – Gazdátlan állatok életét megmenteni – ez egy nagyon klassz módja egy házasság megkezdésének – nyilatkozta.

A pár itt még nem állt meg: azt a pénzt, amit egy másik helyszínre és sok esküvői részletre költöttek volna, felajánlották a menhelyi állatok ellátására, valamint a családtagokat is megkérték arra, hogy adakozzanak.

 

További esküvős jótevők:

Állatmenhelyre gyűjtenek, így, hogy spóroljanak az esküvőn, egyik kutyájukat kérték fel videósnak

Így néz ki, mikor esküvője napján segítőkutyája nyugtatja meg a szorongással küzdő menyasszonyt

Az amerikai futball játékos adományokat kért nászajándékba egy menhely javára

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: eu.rjg.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...