Saját KB bal
Saját KB jobb

New York City állati dolgozói

Az üzletvezetők, tulajdonosok egyre több helyen felismerik, hogy feszültségoldásra, az emberek felvidítására, a hangulat és a vásárlási kedv javítására egyaránt tökéletes „eszköz” az állat. Ismerjünk meg pár nem hivatalos irodai dolgozót, legyen az kutya, nyúl vagy zoknis teknős.

New York City-ben, bár igyekeznek kissé korlátozni az állattartást a zsúfoltság miatt, mégis rengeteg állat él, sőt, munkájuk is van. Terápiás kutyákat alkalmaznak az idősek otthonában, a reptéren szolgáló csomagvizsgálók és bombakeresők többsége is négylábú. 

Rajtuk kívül is megszámlálhatatlan állat dolgozik kevésbé hivatalosan ugyan, de nem kevesebb lelkesedéssel.

Manhattan Kínai negyedében Mimi és Coco, a két máltai selyemkutya szórakoztatja a hajvágó szalon vendégeit. Gazdájuk, a tulajdonos szerint nem egyszer fordul elő, hogy valaki fél a hajvágástól (például kisebb gyerekek), de az is gyakran megesik, hogy egyszerűen csak zavarban vannak a vendégek, nehezen oldódnak fel, ebben segít nekik a két kutya, akik az ölükben ülve azonnal szolgáltatnak közös témát a beszélgetéshez. Sokszor egy-egy teljes átalakuláshoz órákat kell eltölteni a fodrászatban, így unaloműzőknek is kitűnők.

Ne higgyük, hogy állatbarát bolt csak az lehet, ami híján van az eleganciának. A ruházati negyedben például találunk olyan ékszerüzletet, ahol összesen hat nyúl szaladgál fel-alá, mint a marketing csapat cuki részlege. És hogy jöttek rá, hogy az üzletet feldobja pár tapsifüles? Meghívták a Vogue magazin szerkesztőségét, hogy bemutassák új üzletüket, de a szerkesztők nem igen lelkesedtek a helyért – egy volt a többi közül. Aztán beugrált egy hatalmas fekete nyúl, és a jég megtört. Azonnal ismertséget szerzett magának az üzlet.

Egy parkolótársaság egyik garázsában csengő és telefon helyett egy jákó papagáj gondoskodik a megfelelő zajokról, mert a vezetők úgy tapasztalták, hogy jelenléte csökkenti a feszültséget és a vitákat a zsúfolt parkolóban.


A fotó illusztráció

Dr. Carlos J. Huerta fogorvos kutyája, Luna is megnyugvást jelent a zaklatott pácienseknek a fogorvosi székben. A doktor úr legelső kérdése bármilyen kezelés előtt ez: „Rendben kijön a házikedvencekkel?” A doki csak azért kezdte behordani mentett kutyáját a rendelőbe, hogy ne legyen otthon annyit egyedül. De hamar rájött, hogy ennél sokkal fontosabb szerepet tölt majd be. Azóta sok betege csak úgy fixálja le a kezelés időpontját, ha ígéretet kap: a kutya is ott lesz.

Az egyik ortopédiai üzletben pedig, ahol művégtagokat árulnak, szintén sokszor zavarban vannak a vásárlók, de mikor Zeus, az isteni testű hatalmas afrikai sarkantyús teknős bedöcög, minden zavaruk elmúlik. Zeus ugyanis közel 30 éves, több mint 36 kilót nyom, zoknit visel, és néha bizony azzal szórakozik, hogy elbújik, és a gyanútlan vásárlókat ijesztgeti, akik ezt, mint feszültségoldást, nagyon is értékelik.

 

Még több dolgozó kutya:

Chilében az autista gyerekek fogorvosi kezelését is kutyákkal segítik

Máshol egy fogatlan kutya lett terápiás eb a fogorvosnál

Kutyák az idősek otthonában

Idős menhelyi kutyát fogadtak örökbe az idősek otthonába

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: NYT
Kezdőfotó forrása: newyorknatives
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...