Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás autó vagy tiszta autó?

A kutyás autó valószínűleg sokunk számára jól ismert fogalom. Mindig is csodálattal néztem fel azokra a gazdikra, akiknek a kocsijáról nem lehetett elsőre megállapítani, hogy kutyások. Semmi szőr, semmi szag, de még sáros tappancs nyomok sem… Hogy csinálják?

Megfigyeléseim alapján az alábbi következtetésre jutottam. Egyrészt, a kutyás autó tisztán tartása rendszerességet és módszerességet igényel. Mintha csak Hercule Poirot lennénk. Bár kötve hiszem, hogy ő valaha is közvetlen kapcsolatba kerülne egy olyan rendetlen dologgal mint a kutyás autó. Na de, a lényeg a hozzáállás és a szervezés.

A rendetlenség jegyeit nem mutató kutyás autóban mindennek megvan a helye. A kutyának is. Ez a hely legtöbbször a szállító boksz, ami egyébként is a biztonságos kutyaszállítás alap kelléke. A kutya nem ugrál be az autóba kénye-kedve szerint, hanem a bokszban telepedik le. A boksz általában a csomagtartóban kap helyet, így elkülönül az utastér többi részétől. Ezzel együtt a kutyaszőr és a sár is. Ami pedig nem jut be az utastérbe, azt nem is kell onnan kitakarítani.

Másik alternatíva az utastérben elhelyezett boksz. Ebben az esetben is megvan a fix hely, ahová teszik, és ezt a helyet további intézkedésekkel védik. Ez igaz a csomagtartóban lévő bokszok esetén is. A boksz alatt, mögött, mellett van valamilyen plusz védőeszköz, ami megakadályozza, hogy a kihulló szőr, sár vagy por mindent beborítson. Például szőnyeggel vagy takaróval terítik le azt a részt, ahol a boksz helyet kap, így tényleg egy helyre koncentrálódik a kutyás kosz mennyiség. Ha kivesszük a szőnyeget és a bokszot, senki sem mondja meg, hogy kutyás autónk van… Hihetetlen!

Ilyen szervezettség mellet nincs más dolgunk, mint a bokszot és a szőnyeget vagy takarót rendszeresen és alaposan tisztítani. Ezzel megelőzhetjük azt is, hogy a kocsink mindent átható kutyaszagot árasszon.

Rendszer és módszer, na meg egy kis odafigyelés – tényleg ennyi lenne a tiszta autó titka? Nálatok hogy működik a dolog?


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Fotó: Yoss Traore: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/utca-allat-kutya-hazi-kedvenc-2536231/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...