Saját KB bal
Saját KB jobb
Sina képe a Pixabay -en.

Újabb per indult tiltott állatviadalok szervezője ellen

A Pest Vármegyei Ügyészség tiltott állatviadalok szervezője ellen nyújtott be állatvédelmi keresetet és indított pert.

A vádhatóság az MTI-vel közölte csütörtökön, hogy pert indítottak egy férfi ellen, aki más kutyákkal való harcoltatás céljára képzett kutyákat és tiltott állatviadalokat szervezett. Az ügyészség azt szeretné elérni, hogy véglegesen, fajtától függetlenül tiltsák el kutyák tartásától. Az ügyben büntetőeljárás indult, tiltott állatviadal szervezése és más bűncselekmények miatt.

Ismerték „kutyás körökben”

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott éveken keresztül képzett ki kutyákat viadal céljára egy Pest vármegyei ingatlanban. A kutyákra fogadni lehetett, a vesztes állat gazdája 100 000 Ft-ot fizetett a nyertes kutya gazdájának. A férfi ismert volt „kutyás körökben”, a viadalokat rendszeresen tartották, az állatokat rendszeresen harcoltatták egymással. Egy összecsapás nagyjából 20 percig tartott, ennyi idő alatt pedig mindkét kutya súlyos sérülést szerezhetett. A harcról felvétel is készült, melyen jól látható, hogy az egyik kutya végig fölényben volt a másikkal szemben. Szinte azonnal több, vérzős sebet szerzett ellenfelétől, a viadal felétől pedig már csak a földön feküdt és vonyított.

Különös kegyetlenség

Az ügyészség részletesen beszámolt a viadal folytatásáról is a felvétel alapján, mely borzasztó kegyetlenségről ad tanúbizonyságot. A viadal 15. percétől a kutya már vért hörgött, a 18. perctől pedig már egyáltalán nem mozdult, de még élt. A másik kutya ekkor még mindig fojtogatta. A kutyák tulajdonosai csak ezután szakították meg a harcot és választották szét a kutyákat. A vesztes kutya rövid időn belül a helyszínen elpusztult. Az állatkínzás tehát különös kegyetlenséggel zajlott folyamatosan és rendszeresen.

A felvétel szerint nem sokkal a harc után újabb viadal kezdődött. Ebben már a vádlott által kiképzett kutya volt harcoltatva. Jól láthatóan alultáplált és sovány volt, rossz fizikai kondícióban. Ennek a viadalnak a hatósági intézkedés vetett véget, ekkor már 32 perce verekedtek a kutyák.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...