Kutyák biztonságos szállítása autóban: mutatjuk az eszközöket

Aki kötődött már négylábúhoz, az pontosan tudja, hogy nem szívesen hagyja otthon őket az ember. Ma már állatbarát szálláshelyek közül válogathatunk országszerte, de elég csak egy kirándulásra gondolni, amikor velünk tart a szőrmók, és máris felmerül az autóban szállítás problémája. A kutyák rendkívül izgatottak tudnak lenni, és még a legnyugodtabb fajták is "elvesztik az eszüket", ha autóba kerülnek, és hatalmas futkosások várnak rájuk. A közlekedés biztonsága érdekében azonban nem mindegy, hogy milyen módon szállítjuk az állatot.

Többféle lehetőség kínálkozik erre, ma már változatos állatszállítók között keresgélhetünk, akár az online vásárlás kényelmét kihasználva. Az www.autoalkatreszek24.hu tételesen bemutatja az eszközöket, melyek kisebb és nagyobb állatok számára is ideálisak lehetnek. A macskák számára is tökéletes, teljesen zárt, rácsos, elöl és felülről is nyitható szállítók éppen úgy praktikusnak bizonyulnak, mint a gyereküléshez hasonlóan rögzíthető fajták, ahol a kutyust póráz, nyakörv segítségével rögzíteni tudjuk. Ezek az eszközök nem kényelmetlenek az állatok számára, de a bezártságot nem kedvelőknek inkább a nagyobb szabadságot kínáló típusok javasoltak. Az NKH szerint az első ülésre semmiképpen ne ültessünk kutyát, ugyanis a vezetésben zavaró lehet!

Nemcsak műanyag verziókkal találkozhatunk a piaci kínálatban, hanem textilből készült darabokkal is, melyek kiválóan lélegeznek, így melegben is tökéletesek a kutyusok számára. Rendelés előtt mindenképpen nézzük meg, hogy méretben megfelelő lesz-e a jószág számára a szállító. Ne feledkezzünk meg a kényelmes hámról sem, mely kutya és macska számára is biztonságot nyújt!

Minden évben felhívják figyelmünket arra, hogy ne hagyjuk a négylábút az autóban. Már tavasszal is olyan meleg lehet, hogy az veszélyessé válhat kedvencünk számára. A másik extrém baleseti forrás a lehúzott ablak. Ugyan nehéz lehet elképzelni, hogy megeshet a következő történet, mégis az élet írta, és ebben az esetben szerencsésen végződött. Már a kissé leengedett autóablak is elegendő lehet ahhoz, hogy a kisméretű kutyák oda felkapaszkodva élvezzék a menetszél hűvösségét. Ha azonban egy erősen kanyargó útról van szó, akkor a lendülettől akár ki is pottyanhat a kis kedvenc az ablakon. A felelős állattartás egyet jelent azzal, hogy maximálisan odafigyelünk a szőrmókra akkor is, ha a kirándulás, utazás szabadságáról van szó.

Amennyiben a négylábú is velünk tart, akkor hasznos lehet egy plédet magunkkal vinni, amivel letakarhatjuk az üléshuzatot. Ne felejtsük el a kutyus igényeit sem, így utazáshoz ideális, speciális itatótál, és a kedvenc eledel sem hiányozhatnak az utastérből. Hosszú utazás alkalmával fontos tudni, hogy a kutyusnak is szüksége van mozgásra, valamint dolgának elvégzésére, így időnként nem csak saját pihenésünk miatt érdemes megállni. Ismeretlen terepen ne engedjük szabadon, hiszen nem tudjuk, milyen veszélyek leselkedhetnek rá, akár az autósok felől, akár egyéb részről.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...