Saját KB bal
Saját KB jobb

Praktikus kellékek a kutyás strandra – profi tippek!

Végre itt a nyár, vagy ahogy a Pa-dö-dő együttes klasszikusa szól:

„Itt a strandidő végre, itt a nyár
Most figyelj itt van, itt a nyár…”

Ha eddig nem volt, ettől most biztosan mindenkinek kedve támad ellátogatni valamelyik kutyás strandra, akár itthon, akár külföldön. De mit vigyünk magunkkal?

Az alapvető strandkellékek listáját egy korábbi cikkünkben összeállítottuk (kattints az alábbi linkre!). Most olyan profi tippekkel készültünk, amelyek új szintre emelik a kutyás strand élményt ezen a nyáron.

Mit vigyünk magunkkal a kutyás strandra?

 

Kutya-deszka

Tavaly egy külföldi kutyás strandon ámulva néztem azt az idősebb hölgyet, aki gondolt már erre korábban. Ott helyben meg is fogadtam, hogy egy ilyet én is beszerzek a nyárra. A termék az úszássegítő deszka névre hallgat egyébként, és 15-30 kg közötti teherbírással rendelkezik. (Az úgynevezett bodysurf deszkák pedig még ennél is strapabíróbbak.) Valójában egy nagyobb méretű úszódeszka, amelyen stabilan elfér egy kisebb vagy közepes testű kutya, miközben gazdája tavirózsázik a vízen. Egy kicsit talán a SUP fapados változatának tekinthető, de remek kikapcsolódás, ráadásul, ha szeretnénk, így beúszhatunk a nyugodtabb vizekre is. Árban olyan 4-5000 forint körül már egész jó teherbírású deszkákat kaphatunk, az élmény pedig megfizethetetlen.

Szupernedvszívó kutyatörölköző

Az természetes, hogy a strandra strandtörölközőt viszünk – a kutyának is, külön. Ez a forradalmi termék azonban megoldást nyújt a vizes kutya a kocsiban dilemmára. A szupernedvszívó törcsik szinte kiszippantják a kutya szőréből a vizet, és ezzel együtt megóvnak minket és a kocsibelsőt az ázottkutya-szagtól. Kutyás boltokban és sportboltokban beszerezhető. Létezik belőle nagyon menő kezeslábas is.

Aláterítő

A kutyastrandokon sajnos nem mindig tudhatjuk, mibe tesszük le a kedvenc strandtörölközőnket vagy pokrócunkat. Ezért praktikus megoldás, ha a túrázóktól tanulunk, és beszerzünk egy párezer forintos sátoralátétet vagy kisebb költségvetéssel operálva egy úgynevezett pikniktakarót. Ez vagy thermofóliából vagy valamilyen könnyen tisztítható (letörölhető) műanyagból készül, és nemcsak megvédi a takarónkat vagy törölközőnket a szennyeződésektől, de plusz egy kis kényelmet is nyújt.

Ha már itt tartunk, kutyás strandra érdemes beszerezni egy strandcipőt is, amelyben tudunk mozogni, de a vízbe is be lehet menni benne. A sportboltokban szörfös vagy SUP cipő, esetleg tengeri sün ellen védő cipő néven keressünk ilyet.

Sátorvas

Namármost, ez úgy tűnhet, hogy annyira kell egy kutyás strandra, mint a kempingsajtba. Pedig a sátorvas igazi multifunkciós strandkellék. Például, helyén tartja a holminkat, rögzíthetjük hozzá a strandsátrat és a kutyánk pórázát is. Nyilván nem atombiztos, de jelzi a kutyánknak, hogy most nem a kóricálás ideje van itt.

+ 1: Felfújható fánk

Rendben, ez eléggé alapfelszerelésnek tűnik, de most nem arra gondolunk, hogy be is visszük a vízbe. A felfújható fánk remek kutyafekhely, hogy őfelsége popója puhán pihenhessen. Mindenkire rá van bízva, hogy mennyire esszenciális szempont ez…


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by EKATERINA BOLOVTSOVA: https://www.pexels.com/photo/scouts-with-a-mule-and-a-dog-pointing-a-direction-5036590/; Dalszöveg részlet: Pa-dö-dő: Itt van a nyár;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...