Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit vigyünk magunkkal a kutyás strandra?

Teljes és mindenre kiterjedő lista, hogy semmi ne árnyékolja be a strandélményt

Ugyan az időjárás még nem mutatja a strandidő jeleit, de előbb vagy utóbb eljönnek azok a napok, amikor semmire sem vágyunk jobban, mint a vízparti pihenésre. Szerencsére itthon és külföldön is van már lehetőségünk kutyás strandra menni, hogy együtt élvezhessük a habokat kis sellőinkkel (vagy rozmárjainkkal, adottságoktól függően).

Nem véletlenül akkorák a strandtáskák amekkorák. Már egymagunknak is rengeteg cuccot kell magunkkal vinni, nem is beszélve arról, ha családi programot tervezünk, és a gyerekeknek is pakolunk. Nem árt tehát egy lista, hogy az eb dolgain már ne kelljen gondolkoznunk.

  1. Napernyő vagy napsátor

A kutyás strandok egyelőre nem az all inclusive luxus beach kategóriába esnek, többnyire nem adnak és nem is tudtok bérelni napernyőt, pedig mint mindig, a strandon is fontos, hogy biztosítsunk a kutyának árnyékos helyet.

2. Törölköző és/vagy pokróc

Különösen akkor fontos ez, ha tengerpartra megyünk, mivel a homok nagyon fel tud forrósodni, ezért kellemetlen lenne a kutyánknak, ha azon kellene feküdnie. Egyébként is érdemes vinni inkább külön törölközőt, hogy ne a sajátunkat kelljen használni, ha szükséges.

3. Naptej, napszemüveg

Kerüljük a tűző napot és az erős UV-sugárzást, a déli órákban tartózkodjunk árnyékban. Ha érzékenyebb, világosabb bőrű a kutyánk, ritkább a szőrzete vagy nagyon rövidre van nyírva, akkor védeni kell a bőrét a tűző naptól. Csak kutyáknak kifejlesztett fényvédő terméket használjunk, az emberi naptejek mérgezőek lehetnek. Ha a déli országokban élvezzük a tengerpartot, vegyük figyelembe, hogy a kutyánk szeme (ahogy a miénk sem) nincs hozzászokva az ottani erősebb napfényhez, ezért szükségünk lehet napszemüvegre. Ausztráliában, Floridában és más, komoly kutyás beach kultúrával és erős UV sugárzással rendelkező strandokon nem véletlenül adnak a kutyákra is UV ruhát és napszemüveget.

4. Mentőmellény

A kutyák többsége könnyen megtanul úszni és magabiztosan boldogul a habokban, de kezdőknek, kistestű kutyusoknak és kölyköknek jól jöhet a mellény, főleg, ha erősek a hullámok. Ha a partról beeveztek vagy hajóval kimentek a nyílt vízre, a mellény ugyanúgy alap, mint az embereknek.

5. Elsősegély felszerelés

Apróbb balesetek a parton is előfordulhatnak, legyen nálunk kötszer, fertőtlenítő, csipesz, hűsítő spray és jégakku vagy hűtőmellény.

6. Ivóvíz és tálka

Meleg van és kint vagyunk a szabadban, tehát fontos, hogy a kutyánk is olthassa a szomját tiszta és higiénikus ivóvízzel. Ha tengerpartra megyünk, de nincs a strandon zuhany, a pancsolás után mossuk le a kutya szőrét tiszta vízzel.

7. Higiéniai zacsi

A kakitündér a strandon sem létezik!

8. Vízben is használható, lebegő játékok

Segíthetnek a vízhez szoktatásban, vagy csak hatalmas élménnyé változtathatják a strandolást: úszó labdák, lebegő frizbik, habszivacs karikák és sok-sok jópofa játék közül válogathatsz már.

9. Hawaii mintás kutyaing mini szörfdeszkával

Csak vicc volt. Erre egyáltalán nem lesz szükségetek.

 

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarát.hu
Forrás: galsbestfriend.com
Képek: @flickr, Juhász Zoli
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok