Saját KB bal
Saját KB jobb

3 érv a kutyaruha mellett tavasszal is

Télen szinte egyértelmű, hogy a fázós kutyákat az időjárásnak megfelelő ruházatban sétáltatjuk. Tavasszal azonban, ahogy az első napsugarak előbújnak, úgy kerül le kutyáinkról a kabát. Ez adott esetben teljesen rendben is van, hiszen minden gazdi el tudja dönteni, milyen öltözék megfelelő az ő kutyája számára egy adott napon. Vannak azonban helyzetek, amikor érdemes lehet mérlegelni, hogy mégis maradjon inkább az a kutyaruha.

Eső, sár, szél…

A kutyaruha funkciója nemcsak a melegen tartás, hanem a kutya védelme az elemekkel szemben. Esőben, erős szélben könnyen átfázhat a kutyánk, ilyenkor nem árt a plusz védelem. Ha esik, vagy sáros az aszfalt, akkor pedig magunknak is sok időt takaríthatunk meg, ha külsőleg védjük az eb szőrét a szennyeződésektől. Egy praktikus, jól szabott esőkabát fedi a kutya bundájának nagy részét. Így, amikor hazaérünk, csak le kell venni róla, és a kosz kint marad.

Túra, kirándulás, sport

A túrázás, kirándulás vagy más, fizikai aktivitás során érdemes figyelnünk a hőmérséklet változására. Tavasszal nap közben szép idő van, akár 10-20°C is lehet, mozgás közben nem feltétlenül kell már a kutyaruha. Amint elbújik a nap, vagy kezd sötétedni, illetve a reggeli órákban, azonban drasztikus hőmérséklet-csökkenést is tapasztalhatunk. Ugyanez igaz, ha megállunk pihenni, vagy abbahagyjuk az edzést. Ilyenkor igenis elkél egy plusz réteg, akár egy vékony, technikai pulcsi, ami melegen tartja az kutya izmait és nem hagyja, hogy kihűljön.

Láthatóság

Mivel egyelőre még korán sötétedik, és a szeszélyes tavaszi időjárás bármikor naposból borúsba csaphat, nem árt, ha erdei sétához, kiránduláshoz felszerelkezünk olyan élénk színű kutyaruhával, amely segítségével nagy távolságból is könnyen észrevehető lesz a kutyánk. Ez lehet egy egészen vékony anyagú kutyaruha vagy mellény is, hiszen nem feltétlenül a melegen tartás miatt kell. A lényeg, hogy szinte a holdról is látsszon. Ideális például a neon színek körül a sárga, a narancs, a pink, de a piros és az élénk sárga is jó választás.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Erik Izsóf from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...