Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit jelent a kiterjesztett garancia a laptopok esetében?

Manapság már az elektromos eszközökre is lehetőségünk van biztosítást kötni. Ebben az esetben a szolgáltatások között hatalmas eltérésekkel találkozhatunk, így talán nem is annyira egyszerű elsőre eldönteni, hogy hol és mit kötünk meg. Sokak számára az sem teljesen tiszta, hogy mit takar a kiterjesztett garancia kifejezés. Lássuk, hogy miről van szó pontosan!

Magyarországi fogyasztói jogok

Hazánkban mondhatni teljes mértékben rendezettek a fogyasztói jogok, illetve a jótállási kötelezettség. Tavaly egy új rendelet lépett érvénybe, ami lefekteti a szabályokat egy sávos rendszer bevezetésével. Ezáltal minden kereskedőnek alkalmaznia kell ezeket, így mindenféle műszaki cikkhez, vételárhoz igazodó jótállási időt kapunk. Ezt azonban ne tévesszük össze a termékek alapeseti jótállásával, hiszen néhány terméknél a gyártó magánszemélyek esetében 3 év, cégeknél azonban csak 1 év kötelező jótállást ad. 

Mit tehetünk a nagyobb biztonságért?

Az USAnotebook szolgáltatásának köszönhetően számos módon is lehetőségünk van megvédeni az eszközeinket. Legyen szó véletlen sérülésről, esetleg valami komolyabb balesetről, egy drágább gép esetében ez hatalmas nagy gondot okozhat. A náluk fellelhető szolgáltatás esetében az új és a visszatérő vásárlók is megbizonyosodhatnak arról, hogy itt nemcsak egy doboz és egy számla kerül kiállításra, hanem szakszerű támogatással látják el őket. Nyugodtan kérdezhetünk, elmondhatjuk az észrevételeinket, hiszen ők már 20 éve jelen vannak ezen a piacon. 

A biztosítás kapcsán magas színvonalra számíthatunk, amely méltó arra, hogy az ott dolgozók is szívvel ajánlhassák azt a vásárlók számára. Mivel már mindenki találkozott olyan termékkel, ahol az áruházak egy hatalmas dokumentumot adtak át, amiben aztán senki nem találja meg a megfelelő információt, így valószínűleg senkinek sem sikerült még kiigazodnia ezeken. 

A biztosításról röviden

Az USAnotebook az Union Biztosítóval kötött szerződés, akik személyre szabottan készítenek biztosítási termékeket. Ezáltal született meg a Kiterjesztett Garancia és a Balesetbiztosítás. Előbbi akár négy évre is köthető, a vásárlástól számított 180 napon belül. A kettőt együtt három évre, a vásárlással együttesen tehetjük meg. Fontos tudni azonban, hogy a cégeknek és a magánszemélyeknek ugyanazokat a feltételeket szabták, így mindenki egyenlő eséllyel vághat bele.

Ez hasznos lehet, hiszen manapság szinte mindenhova magunkkal visszük az eszközünket, legyen szó utazásról, munkáról, esetleg egy kisebb kiruccanásról. Főként akkor fontos, ha egy drágább gépről van szó, amivel a napi betevőnket keressük meg, hiszen egy-egy kiesett nap is rengeteget számíthat egy vállalkozás kapcsán.

Érdemes tehát előre gondolkodni, hogy ne akkor kelljen kétségbeesni, amikor a baj már megtörtént. Ráadásul mindezt a pénztárcánk is meg fogja hálálni, hiszen nem kell egyszerre kiadni egy nagyobb összeget egy javításért, esetleg egy új laptopért cserébe.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...