4+1 tipp a kutyabarát erkélyhez

Lehet, hogy az erkélyedről lenyűgöző kilátás nyílik a városra, de biztonságos a kutyád számára? Valószínűleg nem! Ezért mindenképpen tedd meg ezeket a biztonsági intézkedéseket, mielőtt kiengednéd kutyádat.

Az ingatlannet.hu szerint az erkélyes lakások mindig népszerűek voltak az ingatlanvásárlók és albérletkeresők körében. A koronavírus megjelenése óta azonban még keresettebbé váltak – főleg a fővárosi lakások tekintetében. A bezártság ugyanis fokozta az emberek és kiskedvenceik szabadság igényét is. Ha gazdiként Téged is vonzanak az erkélyes lakások, vagy éppen már ilyenben élsz, akkor érdemes megfogadnod a következő tippeket.

  1. A korláton ne legyenek rések!

A korlátok életveszélyesek lehetnek bármilyen méretű kutyának, hiszen képesek magukat átpréselni, vagy az is lehet, hogy elakadnak út közben. Ne gondold azt, hogy a kutyusod semmiképpen sem tudja átdugni a fejét azon az aprócska lyukon. A lehetséges megoldások közé tartozik a szúnyogháló, vagy  plexi-panelek rögzítése. Az anyagok tekintetében nem túl bölcs döntés, ha az erkélyed üvegtáblás. Ha lehetőséged van rá, érdemes kicserélni ezeket.

  1. Távolítsd el a mérgező növényeket!

Nem minden kutyatulajdonos foglalkozik azzal, hogy ellenőrizze, milyen növények közelében tartózkodik a szerette. Tudtad, hogy az olyan gyakori konténernövények, mint a rododendron, azálea, hortenzia, angol borostyán és klematisz, rendkívül mérgezőek? Ezért létfontosságú a kutatás elvégzése, mielőtt olyan növényt vásárolnál, amely veszélyt jelenthet a kutyádra nézve. Ne kockáztass, rengeteg olyan növény van, amely gyönyörűen mutat az erkélyen és biztonságos mindenki számára. Győzödj meg arról, hogy kiskedvenced biztonságban van, abban az esetben is, ha egy nap úgy döntene, megkóstolja valamelyik virágodat.

Ezen túlmenően, a függő virágtartók is veszélyesek lehetnek, ugyanis erősebb szélben akár le is zuhanhatnak. Inkább a talajhoz közeli cserepekre tedd le a voksod.

  1. Tárold megfelelően a vegyi anyagokat!

Ne felejtsd el megnézni azokat a spray-ket és adalékanyagokat, amelyekkel a virágaidat gondozod vagy ablakodat tisztítod. Tárold ezeket a vegyszereket a lakásban, vagy egy zárható szekrényben. Még jobb, ha nem mérgező termékeket használsz, melyekkel nem mellesleg még a környezetet is véded.

  1. Tedd kényelmessé a helyet!

A komformitás megteremtésére számos opció van:

  • napozóágy,
  • mózeskosár,
  • függőágy,
  • napernyő, stb.

Hozzád hasonlóan a kutyád is szeretné jól érezni magát, a kemény betonon fekve pedig ezt nem igazán teheti meg. A kutyusod megérdemel egy saját, dedikált pihenőhelyet az erkélyen is. Egy vízálló kutyaágy, árnyék és egy tál friss víz kellemes élménnyé varázsolja a forró nyári napokat. Télen pedig már rendelkezésünkre állnak olyan szőnyegek/padlók, melyek biztonságos járást tesznek lehetővé a csúszós időben.

Játékokat is érdemes bekészíteni. Persze a szabadban rejlő látványok, zajok, illatok által keltett ingereket nehéz figyelmen kívül hagyni, de a játékok segítségével sikerülhet elterelni a figyelmüket a zavaró tényezőkről

4+1 Biztonság a kényelem felett!

A kényelem fontos, de a biztonságnak mindig az első helyen kell szerepelnie. Noha nagyon sokféle módszer létezik arra, hogy egy kicsit biztonságosabbá tedd az erkélyt, ez nem jelenti azt, hogy a kutyusod hosszabb időre egyedül maradhat. Az erkélyek jellemzően sekélyek és besüthet a nap, a vizestálak felborulhatnak, az időjárásváltozás pedig megijesztheti a őket. Nagyon sok különböző dolog lehet, ami elromolhat és katasztrófához vezethet. Egyszerűen nem éri meg a kockázatot, függetlenül attól, hogy milyen jól viselkedik a kutyád, vagy mennyire szereti az erkélyt.

Miután háziállat-védett menedékhelyét teremtettél, élvezzétek az együttlétet. Semmi sem olyan, mint a legjobb barátoddal együtt nézni a napfelkeltét vagy napnyugtát a város látképe felett! Az erkély ne csak számodra, hanem kutyád számára is jelentsen szabadtéri oázist, hiszen ő is megérdemli, hogy élvezze a helyet.

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

Fotó: unsplash.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...