Saját KB bal
Saját KB jobb

7 mérgező növény, amitől tartsd távol az ebed

Évszaktól függetlenül bárhol felbukkanhat olyan növény, ami könnyen hozzáférhető, és bár a szemnek gyönyörű, komoly baj lehet abból, ha kutyusod salátaágynak nézi. A mérgező növények listája sajnos elég hosszú, mi most néhány leggyakrabban előforduló virágfélét vesszük sorra. Vedd komolyan, többségük akár halált is okozhat!

Krókusz: mérgező a hagymagumó, elfogyasztása hányást, hasmenést, szédülést okoz.

Azálea: a virágok, a levelek, valamint a szár elfogyasztása hányingerhez, hasi fájdalmakhoz, légzési nehézségekhez vezet.

Nárcisz: hagymája mérgező, lenyelése, megrágása után hányás, hasmenés, remegés, sőt, akár szívritmuszavar is jelentkezhet.

Tulipán: az egész növény mérgező, különösen a gumója. Hányás, hasmenés, erős nyáladzás lehet felfalásának következménye.

Leander: mérgező tejnedvet tartalmaz, elfogyasztása végzetes lehet. Komoly gyomorproblémákat, véres hasmenést, mozgáskoordinációs gondokat és szívbénulást okoz.

Ciklámen: a gumó ciklamin-glükozidokat tartalmaz, ha ez a szervezetbe jut, gyomorfájást, hányást vagy hasmenést von maga után.

Amarillisz: minden része mérgező, gyomor- és bélgyulladást idéző tüneteket produkál, súlyosabb esetben izom- és légzésbénulással járhat, ha a kutyák eledelévé válik.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: petmd.com
Képek: Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...