Látni és látszani ősszel is

Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy fogunk egyre több időt sötétben, szürkületben a szabadban tölteni kutyáinkkal. Sokunknak reggel és este sem adatik meg a napfényes séták lehetősége, de ez nem ok arra, hogy bezárkózzunk és kevesebb időt töltsünk a szabadban. Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy saját és kutyánk biztonsága érdekében is gondoskodjunk róla, hogy a kedvezőtlenebb körülmények között is jól lehessen látni minket.

Látszani

Reggel és este, ha még nincs is teljesen sötét, az eső, a köd és a felhők zavarhatják a látásunkat. Igaz ez nem csak ránk, de autós, kerékpáros embertársainkra is. Fontos tehát, hogy az ő körülményeiket és a látási viszonyokat figyelembe véve igyekezzünk jól látszani!

Ebben segíthetnek a fényvisszaverő mellények, pántok, sapkák és cipők – kutyáinkon pedig a világító nyakörvek, biléták és hámok. Minél feltűnőbb, annál jobb! Ha saját és kutyánk biztonságáról van szó, nem lehet túlságosan jól látszani. Ma már számos praktikus és egyben jópofa, esztétikus kutyás kiegészítő szolgálja a láthatóságot.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a természetben, kirándulás vagy erdei séta közben is viseljünk feltűnő színű, fényvisszaverő ruházatot és kutyánkra is adjunk láthatósági mellényt, hámot. Különösen fontos ez, ha ködös, párás időben, a kora reggeli vagy késő délutáni órákban is az erdőben járunk. Rossz látási viszonyok között különösen fontos, hogy kutyánkat pórázon/láb mellett vezessük.

Látni

Bár a kutyák sötétben is szinte ugyanolyan jól látnak, mint fényes nappal, mégis jól jöhet pár világító vagy fluoreszkáló játék beszerzése. Így este is kimehetünk a parkba labdázni, frizbizni és akkor sem kell kétségbe esni, ha kutyánk nem hozza vissza a labdát és nekünk kell megkeresni. A világító nyakörv szintén jól jöhet, így a kutya és a játék és jól lehet látni a teljes feketeségben is.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://iheartdogs.com/21-fall-dog-dangers-to-avoid-this-autumn/; https://www.barkingmad.uk.com/blog/dog-health-and-well-being/top-tips-for-walking-your-dog-in-the-dark/; Kép: Photo by James Frid from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...