Saját KB bal
Saját KB jobb

Frissít, hűsít és szórakoztat – Hűsítő csemege recept

Nyáron, a hőségben kedvenceink is megérdemelnek egy kis hűsítő kényeztetést. Persze ne a mi fagyinkból vagy jégkrémünkből adjunk nekik, hiszen az nem éppen a legmegfelelőbb a kutyák táplálkozási szükségleteihez. A kutyafagyi és a kutyajégkrém azonban jó választás lehet, akár házilag készítjük, akár a legmenőbb kutyabarát fagyizókban jutunk hozzá.

Epres – joghurtos kutyafagyi – Nem csak a négylábúak kedvence!

Ha a finom falatokat még szórakoztatóbbá akarjuk tenni, akkor pedig itt a legújabb őrület, a szilikon nyalogató lap, ami gyakorlatilag egy különleges kialakítású tálka, amelybe eltérő állagú nasikat kenhetünk.

De hogyan lesz ebből hűsítő csemege és akár fél órán át tartó izgalmas elfoglaltság?

A válasz rendkívül egyszerű, és a nyalogató tál anyagában is kialakításában rejlik. A szilikon anyag ugyanis jól bírja a hőmérséklet különbségeket, így a fagyasztóban is simán eltölt pár órát. Ha előzőleg valamilyen krémes, pasztás vagy folyékony finomsággal töltjük meg, pár óra alatt el is készül a remek nyári frissítő.

Mit kenhetünk / önthetünk a szilikon lapra?

Gyakorlatilag bármilyen folyékony vagy pürés, krémes állagú, kutyák számára ínycsiklandó és biztonságos ételt, ami bírja a fagyasztást.

A kutyák biztosan örülnek, ha házi kutyamájkrém vagy tiszta májas nedves eledel kerül a tálkára, de a zöldségekkel pürésített főtt hús is remek.

Kombinálhatunk zöldségeket és gyümölcsöket is, pl.: sütőtökpüré, banánpüré vagy almapüré, de a cukkini és a sárgarépa is jó választás.

A kedvenc receptünk azonban nem csak finom, de rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, így a kényeztetés és a szórakozás mellett tápláló és hasznos csemege is.

Hozzávalók: 

natúr lében eltett lazacfilé (1 db kis konzerv)

pár szelet cukkini

1 ek. natúr kókuszjoghurt

egy kis csipet kurkuma

egy kis csipet friss kakukkfű

Elkészítés: 

Minden összetevőt (a lazacfilét lecsöpögtetve) helyezzünk a robotgépbe és pürésítsünk. Egy kicsit több joghurt hozzáadásával krémesebbé tehető.

Az elkészült pürét kenjük egy késsel a szilikon lapra, majd tegyük pár órára a fagyasztóba. Már el is készült a frissítő, hűsítő és szórakoztató nyári csemege.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Dominika Roseclay from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...